Näillä keinoilla jumalanpalveluselämä uudistuu

Jumalanpalveluselämän kehittämishankkeenloppuraportti käy läpi pilottiseurakuntien kokemuksia jumalanpalveluksen uudistamisesta ja listaa toimenpide-ehdotuksia.

Tiellä – På väg -hankkeen tavoitteena on ollut uusien jumalanpalveluskäytäntöjen kartoittaminen ja kehittäminen sekä tutkimustiedon saaminen seurakuntien jumalanpalveluselämästä.

Hanke käynnistettiin kirkolliskokouksen edustaja-aloitteen pohjalta vuosiksi 2011–2013. Kehittämishankkeeseen on osallistunut noin 40 seurakuntaa, jotka kaikki kehittivät jumalanpalveluselämäänsä omista lähtökohdistaan käsin.

Loppuraportin konkreettisissa toimenpide-ehdotuksissa nousivat esille muun muassa kirkkoherrojen keskeinen asema, jumalanpalveluselämän huomioiminen kirkon strategiassa, kapitulien rooli ja resurssien riittävyys.

Raportissa ehdotetaan, että kirkkoherrojen koulutukseen ja tukemiseen panostetaan jumalanpalveluselämän näkökulmasta ja että jumalanpalvelusta painotetaan vahvasti kirkon strategian päivittämisessä. Myös tuomiokapituleille pitäisi taata riittävät resurssit seurakuntien tukemiseen jumalanpalveluselämän kehittämisessä.

Jumalanpalveluksia pitäisi kehittää ja uudistaa jatkuvasti ja niiden tilastointi- ja arviointimenetelmiä tulisi monipuolistaa. Myös työntekijöiden osaaminen ja hengellisen elämän tukeminen tulisi huomioida tutkintovaatimuksissa ja täydennyskoulutuksissa.

Lue loppuraportti kokonaisuudessaan täällä.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliGradu kertoo, miten väärä profeetta erotetaan oikeasta
Seuraava artikkeliPerkele ja Paavali ovat koiria

Ei näytettäviä viestejä