Kirkon perheneuvonta: Nainen ja mies ovat tasa-arvoisia

Kirkon perheneuvonnan kanta on, että mies ja nainen ovat perheessä tasa-arvoisia kumppaneita. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen myönsi City-lehden haastattelussa ajattelevansa, että mies on perheen pää.

– Perheneuvonnassa on vahvasti omaksuttu tasa-arvonäkemys. Perheneuvojat hyväksyvät sen hyvin yleisesti, toteaa kirkkohallituksessa työskentelevä kirkon perheasioiden koulutussihteeri Tero Pulkkinen.

Hän toteaa, että hyvässä parisuhteessa ei tarvitse edes kysyä, kummalla on valta ja kumman pitäisi alistua.

Pulkkinen kuitenkin muistuttaa, että jokaisessa parisuhteessa on asioita, joissa kummatkin osapuolet määrittelevät omia rajojaan.

– Molemmilla osapuolilla täytyy olla oikeus pitää kiinni henkilökohtaisesti tärkeistä asioista. Suurimmasta osasta asioista voidaan päästä rakentavan keskustelun ja neuvottelun avulla jonkinlaiseen kompromissiin.

Pulkkisen mielestä ajatus miehestä perheen päänä liittyy konservatiiviseen raamatuntulkintaan. Sen mukaan Raamattua voi edelleen lukea kirjaimellisesti tätä aikaa sitovana erehtymättömänä Jumalan sanana. Sen sijaan naisen ja miehen parisuhteen tasa-arvoa korostavat piirit ovat Pulkkisen mukaan omaksuneet liberaalin raamatuntulkinnan. Sen mukaan esimerkiksi Raamatun kultaisesta säännöstä ja muista yleisistä periaatteista voi tehdä eri aikoina erilaisia tulkintoja.

Rakkaus ja parisuhteen hyvinvointi kokoavat kirkon perheneuvojat neuvottelupäiville 26.–28. tammikuuta Helsinkiin. Päivillä keskustellaan tunnekeskeisestä pariterapiasta ja perheneuvontatyön merkityksestä. Avauspäivänä Helsingin piispa Irja Askola puhuu rakkaudesta.

Päivi Räsäsen haastattelu City-lehdessä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAluehallintovirasto vaatii lisäselvityksiä Koivuniemen firmalta
Seuraava artikkeliKibbutsiliike on 100-vuotias

Ei näytettäviä viestejä