Alkava viikko on kristittyjen ykseyden viikko

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko kehottaa eri kirkkojen ja kirkkokuntien edustajia rukoilemaan kristittyjen ykseyden puolesta eri puolilla maailmaa 18.–25. tammikuuta 2011.

Suomessa ekumeenisen rukousviikon avajaisiksi kirkoissa luetaan tasavallan presidentti Tarja Halosen 15.11.2010 allekirjoittama vuoden 2011 rukouspäiväjulistus. Se tukee kirkkojen yhteistoimintaa sekä ekumeenisen rukousviikon ja ekumeenisen vastuuviikon teemoja. Julistuksen teema on Apostolien teoista Kaikki oli heille yhteistä.

Vuoden 2011 rukouspäiväjulistus nostaa keskiöön yhteisöllisyyden ja kohtaamisen. Julistuksessa viitataan myös tänä vuonna vietettävään EU:n vapaaehtoistoiminnan vuoteen.

Rukouspäivänä seurakunnissa järjestetään useimmiten rukoushetkiä, sanajumalanpalveluksia, viikkomessuja tai ekumeenisia juhlia.

Rukouspäivien ajankohdat ovat joka vuosi samat, 18. tammikuuta Kristittyjen ykseyden rukouspäivä sekä 24. lokakuuta Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä, joka on samalla YK:n päivä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArmo annettu etunimeksi yli 300 suomalaiselle
Seuraava artikkeliLuther-säätiö haaveilee laajenemisesta

Ei näytettäviä viestejä