Entistä tiukemmat säännöt ihmiskaupan estämiseksi

Euroopan parlamentti hyväksyi lain, joka määrää ihmiskauppiaille jatkossa kovemmat rangaistukset ja takaa ihmiskaupan uhreille parempaa suojelua ja apua.

Uudet säännöt koskevat seksiteollisuuteen ja työvoimaan liittyvää ihmiskauppaa esimerkiksi rakennustyössä, maataloudessa ja kotitalouksissa.

Ihmiskauppaan liittyy monenlaisia ilmiöitä. Uudet säännöt koskevat muun muassa seksuaalista hyväksikäyttöä, pakkotyötä, kerjäämistä, elinsiirtoja, laitonta adoptiota ja pakkoavioliittoja.

Parlamentin ja neuvoston neuvottelijoiden hyväksymä teksti asettaa vähimmäismääritelmät rangaistaville teoille ja ihmiskaupasta annettaville rangaistuksille. Tekstissä määritellään myös yhteiset säännöt rikollisuuden ehkäisemiseksi ja uhrien suojelemiseksi. Kun laki on hyväksytty, jäsenvaltioilla on kaksi vuotta aikaa saattaa se osaksi omaa lainsäädäntöään.

Ihmiskaupan kysynnän hillitsemiseksi jäsenvaltioiden on harkittava toimenpiteitä sellaisten palvelujen käytön kriminalisoimiseksi, joissa tiedetään, että palvelun tarjoaja on ihmiskaupan uhri.

Satojatuhansia ihmisiä myydään EU:hun tai EU:n sisällä vuosittain. Monet joutuvat prostituoiduiksi vastoin tahtoaan (43 prosenttia, selvästi suurin osa naisia ja tyttöjä) tai lähes pakkotyön kaltaisiin olosuhteisiin (32 prosenttia).

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMLL: Päivähoitoon laadittava suunnitelma kiusaamisen ehkäisemisestä
Seuraava artikkeliArkkipiispat vetosivat lapsiköyhyyden vähentämiseksi

Ei näytettäviä viestejä