Aslan ry:n linkki seurakunnan sivuilla hämmentää Sodankylässä

Sodankylän seurakunnan internetsivuilta on linkki muun muassa homoseksuaaleille eheytymisterapiaa tarjoavan Aslan ry:n sivuille. Linkin olemassaolo tuli joillekin Kotimaa24:n tavoittamille Sodankylän seurakunnan työntekijöille yllätyksenä. Myös linkin laittajasta oli kysyttäessä epäselvyyttä.

Kirkkoherra Helena Suomelan mukaan diakoniatyön sivuilla oleva Aslan ry:n linkki ei ole periaatteellinen kannanotto.

– Kukin työala vastaa omista sisällöistään. Luulen, että tämä on edellisen diakoniatiimin valintoja. Olen sijainen virassani enkä ole perillä siitä millaisia ratkaisuja on tehty. Olemme näissä kysymyksissä kirkon virallisen linjan kannalla, Suomela sanoo.

Hänen mukaansa linkistä on kysytty myös vuosia aiemmin.

– Silloinen diakoniatyöntekijä perusteli asiaa sillä, että järjestö on auttanut joitakin ihmisiä. Diakoniassa autetaan monenlaisessa hädässä olevia ihmisiä. Järjestö ei ole minulle tuttu. Jos olen oikein ymmärtänyt, tässä pyritään tukemaan seksuaalisuutensa kanssa painivia ihmisiä. Suhtaudun optimistisesti kaikenlaiseen apuun, jossa kuljetaan ihmisen rinnalla ja rohkaistaan eteenpäin.

Sodankylän seurakunnan sivuja ollaan Suomelan mukaan uusimassa lähiviikkoina. Siinä vaiheessa keskustellaan tuleeko Aslan ry:n linkki sinne jatkossakin.

Piispainkokous totesi tänä vuonna julkaistussa selvityksessään parisuhdelain seurauksista seuraavaa:

”Osa homoseksuaaleista pitää omantuntonsa pohjalta oikeana elää sitoutumiseen perustuvassaja yhteiskunnan vahvistamassa parisuhteessa. Osa pitää oikeana elää pidättyvyydessä.Jotkut tahtovat pyrkiä vapaaehtoisen terapian ja sitoutuneen vertaistuenavulla sisäiseen muutosprosessiin. Tärkeää on, että ketään ei leimata eikäeristetä, vaan jokaisen oikeutta toimia omantuntonsa pohjalta kunnioitetaan.”

(Parisuhdelain seuraukset kirkolle, piispainkokouksen selvitys 2010 s. 129-130)

Psykiatria ja psykologian valtavirta ovat irtisanoutuneet eheytymisterapiasta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuomalainen lähetysjärjestö tavoittelee kahta miljardia ihmistä
Seuraava artikkeliMLL: Päivähoitoon laadittava suunnitelma kiusaamisen ehkäisemisestä

Ei näytettäviä viestejä