Matti Repo saarnaa itsenäisyyspäivän ekumeenisessa jumalanpalveluksessa

Itsenäisyyspäivän ekumeeninen juhlajumalanpalvelus on Helsingin tuomiokirkossa maanantaina 6.12.kello 12. Se myös radioidaan ja televisoidaan. Jumalanpalveluksessa saarnaa Tampereen piispa Matti Repo.

Liturgeina toimivat pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala ja kappalainen Tomas Ray. Jumalanpalveluksessa avustavat ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo, katolisen kirkon piispa Teemu Sippo ja Suomen Metodistikirkon piirikunnanjohtaja Timo R.A. Virtanen.

Päivän tekstin lukee ministeri Stefan Wallin. Musiikista vastaavat urkuri Harri Viitanen ja kanttori Markku Turunen sekä Lily-Marlene Puusepp, joka soittaa harppua. Jumalanpalveluksessa laulavat Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores johtajanaan kapellimestari Hannu Norjanen sekä poikasopraano Akseli Ferrand ja tenorisolisti Markku Turunen.

Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen osallistuu jumalanpalvelukseen perinteiseen tapaan.

Kolehdin kantavat Helsingin Hakatyttöjen, Helsingin Sinihaukkojen ja Katajanokan Karhunkaatajien partiolaiset.

Jumalanpalvelus televisioidaan suorana lähetyksenä YLETV1:ssä kello 11.55–13.00 ja radioidaan YLE Radio1:ssä kello 12.00–13.00.

Seurakuntalaiset, joilla ei ole kutsukorttia, ovat tervetulleita jumalanpalvelukseen hyvissä ajoin ennen sen alkua kello 11.10−11.30. Seurakuntalaisille on varattu paikat kirkon sivulehtereiltä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKunniamerkkejä myös suntioille
Seuraava artikkeliPerussanomalta totutusta poikkeava avioerokirja

Ei näytettäviä viestejä