Fidalta voi ostaa lahjaksi puskapapin tai evankeliumin

Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida on alkanut myös monien muiden järjestöjen tapaan myydä ja välittää aineettomia lahjoja. ”Evankeliumin uusille alueille” voi ostaa 36 eurolla.

Fidan kampanja nimi on Taivaan lahja. Kampanja toimii tänä vuonna toista vuotta. Aineettomat lahjat ovat kasvattaneet suosiotaan joululahjoina. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanapu tunnetaan Toisenlaisista Lahjoistaan. Idea aineettomissa lahjoissa on se, että lahjoittaja kertoo joko sähköpostitse tai kortilla lahjansaajalle, mitä hyvää hän on hankkinut lahjansaajan nimissä.

Yksi Taivaan lahjan ostosvaihtoehdoista on ”Puskapappi”. Miksi tällainen nimitys?

– Se laitettiin ihan rohkeasti. Meillä todella tehdään tällaista työtä että koulutetaan pastoreita kylille. Fidan raamattukoulutyöhön kuuluu niin sanottu puskapappikoulutus. Halusimme konkretisoida sitä, mitä todella saadaan aikaan. Jotta ihminen haluaa antaa lahjoja, tiettyä elämyksellisyyttä, aitoutta ja huumoria on oltava mukana. Jos olisi korttina pitkä hankekuvaus, se voisi jäädä ulkopuoliselle kylmäksi.

”Lähetysmaissa on monia innokkaita paikallisia kristittyjä, joilla on kutsumus toimia seurakuntatyössä. Usein heiltä kuitenkin puuttuvat tähän tarvittavat työkalut. Sinun lahjasi turvin voidaan kouluttaa paikallisia pastoreita ja evankelistoja”, lahjasta kerrotaan Fidan verkkosivuilla.

Teiltä voi ostaa myös ”Evankeliumin uusille alueille”. Mikä siinä on ajatuksena?

– Tosiasia on, että evankeliumia ei voida levittää ilman rukousta, ilman niitä jotka lähtevät eikä niitä, jotka lähettävät, lähettämisen vuoksi on oltava lahjoituksia. Tietenkään rahalla itsellään ei evankeliumia välitetä.

”Lahjasi avulla voimme vastata saavuttamattomien kansojen haasteeseen kouluttamalla paikallisia seurakuntakumppaneita ja tukemalla heidän työtään näiden kansojen parissa”, Fidan nettisivuilla valaistaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLähetysstrategian valmistelu seissyt vuoden
Seuraava artikkeliTampereen yhtymään seitsemän seurakuntaa

Ei näytettäviä viestejä