Alle 30-vuotiaita luottamushenkilöitä yhä enemmän

Nuorten, alle 30-vuotiaiden määrä kasvoi seurakuntien luottamuselimissä. Valituista luottamushenkilöistä 18-29-vuotiaita on 8,7 prosenttia, kun edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten määrä oli 7 prosenttia.

– On tosi positiivista, että nuoret ovat entistä paremmin edustettuina. 10 prosenttia tavoiteltiin, mutta siihen ei vielä aivan tällä kierroksella päästy, nuorten seurakuntavaalikampanjan päällikkö Kaisa Aitlahti sanoo.

Aitlahti pitää vahvana viestinä 16-17-vuotiaiden äänestysprosenttia 14,9.

– Se on enemmän kuin edellisten 2006 vaalien äänestysprosentti. Nuoret ovat osoittaneet, että heitä kiinnostaa yhteisiin asioihin vaikuttaminen. Tämä on hyvä keskustelunavaus yhteiskunnan suuntaan siitä, että nuorten osallisuutta voidaan vahvistaa muissakin vaaleissa.

Eri puolilta Suomea on kuulunut iloisia viestejä nuorten läpimenosta. Esimerkiksi Porin Pihlavan seurakuntaneuvostoon eteni kolme alle 30-vuotiasta.

16-17-vuotiaat äänestivät kaikkein innokkaimmin Ranualla, heidän äänestysprosenttinsa oli peräti 57,7. Korkein äänestysprosentti ylipäänsä 48,2 oli viime vaalien tapaan Kinnulan seurakunnassa

Eri seurakuntiin valittujen luottamushenkilöiden keski-ikä on 51,7 vuotta. Uusista luottamushenkilöistä 54,2 prosenttia on naisia ja 45,8 prosenttia miehiä.

Helsingin hiippakunnassa luottamushenkilöiden keski-ikä on nuorin, 48 vuotta. Kuopion hiippakunnassa on korkein keski-ikä 53,6 vuotta.

(Uutisen tilastot perustuvat noin 400 seurakunnan antamiin tietoihin.)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUusi luottamushenkilö ottaa asioista selvää
Seuraava artikkeliTunnettuja nimiä läpi vaaleissa

Ei näytettäviä viestejä