Pääministeri: Seurakuntavaalit antoivat suuntaa äänioikeusikärajan laskulle

Pääministeri Mari Kiviniemi sanoo Kotimaa24:lle olevansa erittäin ilahtunut seurakuntavaalien äänestysaktiivisuudesta, etenkin nuorten osalta.

Nuorten eli 16-17-vuotiaiden seurakuntavaalien äänestysprosentiksi näyttää tulevan 14,5. Paikka paikoin nuoret äänestivät erittäin aktiivisesti.

– Olen erittäin ilahtunut äänestysaktiivisuudesta, etenkin nuorten osalta. Laaja julkinen keskustelu, äänestyspaikkojen vieminen myös kouluihin sekä kirkon näyttävä ja onnistunut kampanja varmasti vaikuttivat, Kiviniemi toteaa.

Hän katsoo nuorten aktiivisuuden seurakuntavaaleissa ”antavan hyvää suuntaa ja esimerkkiä” äänestysikärajan laskuun kunnallisvaaleissa. Hänen oma puolueensa keskusta on ollut tähän valmis, hän lisää.

Kiviniemi toteaa, että toisaalta seurakunnilla on 16-vuotiaisiin nuoriin erityinen kosketuspinta rippikoulutyön kautta ja tämä on myös vaikuttanut äänestysaktiivisuuteen.

– Jos äänestysikärajaa päädytään laskemaan muissakin vaaleissa, on tärkeää huolehtia, että nuoret saavat koulussa entistä enemmän kansalais- ja demokratiakasvatusta ja tietoa miksi äänestäminen on niin tärkeää, Kiviniemi kommentoi seurakuntavaaleja Kotimaa24:lle.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSeurakuntavaalien vaalipalvelussa ruuhkaa
Seuraava artikkeliMuslimit ja kristityt kohtaavat pian alkavalla teemaviikolla

Ei näytettäviä viestejä