Tuovinen: Rukouksen rajaukset mahdottomia

Julkisesti samaa sukupuolta olevien parisuhteita siunannut rovasti Liisa Tuovinen pitää kirkolliskokouksen perustevaliokunnan rukousta koskevia rajauksia mahdottomina. Mietinnössä halutaan, ettei rukous sisältäisi kirkollista toimitusta muistuttavia liturgisia elementtejä kuten sormusten vaihtoa tai lupauksia.

– Jotensakin tolkutonta. Olen aina kysynyt pariskunnilta, että mitä te haluatte, että siunaamisessa tapahtuu. Mikä ihmeen liturginen yksinoikeus kirkolla voi olla sormusten vaihtoon tai lupauksiin? Jokainen rekisteröidyn parisuhteen siunaaminen jonka olen toimittanut on ollut erehdyttävästi julkisen kasuaalitoimituksen kaltainen, Tuovinen sanoo.

Hän pitää hyvänä, että mietinnössä sälytettäisiin rukouksen muoto piispainkokouksen pohdittavaksi. Tuovinen ei myöskään halua vielä arvioida sitä, kuinka parisuhteensa rekisteröineet ottaisivat rukouksen vastaan.

– Kiintoisaa nähdä minkälainen esitys piispainkokoukselta tulee. Sittenhän sitä voi katsoa haluaako kukaan tämmöistä vai viettävätkö he juhlansa keskenään omaistensa kanssa ilman papin läsnäoloa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSeurakunnat eivät tingi Maata Näkyvissä -festareista
Seuraava artikkeliRukous voidaan toteuttaa kirkkotilassa

Ei näytettäviä viestejä