Homomyönteisin seurakunta menetti eniten jäseniä

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra Riitta Männistö pitää traagisena ja surullisena, että homokohusta johtanut kirkosta eroamisaalto kosketti juuri liberaalina tunnettua Kallion seurakuntaa.

Lokakuinen eroaalto vei eniten jäseniä Kallion seurakunnasta, toiseksi eniten väkeä lähti Alppilasta ja kolmanneksi eniten Paavalin seurakunnasta.

– Vaikka me olemme Kalliossa tehneet varmaan kaikkein radikaaleimmin uranuurtavaa työtä nimenomaan homojen parissa niin se on traagista, että kirkosta eroaminen koskee kaikkein eniten meitä, Riitta Männistö sanoo.

Riitta Männistö oli osannut aavistaa, että Kallion, Alppilan ja Paavalin seurakuntalaiset eroavat eniten kirkosta, koska alueiden väestössä on paljon nuoria aikuisia, ja sitoutuminen kirkkoon on kaikkein pienintä.

– Mutta ihmiset eivät kuulu seurakuntaan, he kuuluvat kirkkoon. Silloin kirkolliskokouksen päätöksillä ja piispojen sanoilla on enemmän merkitystä kuin sillä, mitä seurakunta tekee, Kallion kirkkoherra Riitta Männistö sanoo.

Riitta Männistön mukaan eroamiset kaventavat toimintamahdollisuuksia. Männistö ei lähde arvailemaan, kuinka paljon rahaa menetetään. Kallion seurakunnassa tehdään työtä kaikkien kalliolaisten hyväksi. Esimerkiksi diakoniatyö avustaa kaikkia alueella asuvia katsomatta siihen, kuuluvatko avustettavat kirkkoon vai ei.

Suomen väestöstä luterilaiseen kirkkoon kuului lokakuun 2010 lopussa 78,5 prosenttia eli kaikkiaan 4,2 miljoonaa suomalaista.

(Kuva: Harri Hemmilä)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKysely: Esko Valtaoja merkittävin tiedemies
Seuraava artikkeliRT: Tutkijan mukaan useat lestadiolaispapit myönteisiä naisten pappeudelle

Ei näytettäviä viestejä