Telttakirkko Helsingin Vanhaan kaupunkiin

Helsingin Paavalin seurakunta on saamassa uudenlaisen kirkkotilan, kun Helsingin Vanhaan kaupunkiin suunnitellaan telttakirkkoa. Rakentaminen alkaa ensi vuonna, mikäli kirkkovaltuusto hyväksyy ensi vuoden budjettiesityksen. Kellomäen alueelle, lähelle Arabianrantaa sijoittuvassa telttakatoksessa voidaan pitää jumalanpalveluksia, järjestää musiikkitilaisuuksia ja monenlaisia pienimuotoisia ulkoilmatapahtumia.
– Telttakirkkoa on suunniteltu tiiviissä yhteydessä kaupungin kanssa ja se on osa koko Vanhan kaupungin ja Arabianrannan alueen suunnitelmaa, kertoo seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Markku Koskinen.
Suunnitelmien mukaan telttakirkko saadaan käyttöön vuonna 2012, kun Helsinki on maailman designpääkaupunki. Telttakatos sijoittuu Helsingin ensimmäisen, 1550 -luvulta peräisin olevan kirkon paikalle. Siellä on vielä vanha sokkeli muistuttamassa ensimmäisestä kirkosta.

– Telttakirkko on omalta osaltaan kertomassa tämän paikan merkityksestä nykyisen kaupungin lähtökohtana. Se antaa myös omaleimaisen vaihtoehdon kirkollisille toimituksille, toteaa Koskinen.
– Samalla paikalla on pidetty kesäisin ulkoilmamessuja jo vuodesta 2000 lähtien. Jos hanke toteutuu, voitaisiin järjestää vaikkapa kirkkovaellus Paavalin kirkolta Kellomäelle, pohtii Paavalin seurakunnan kirkkoherra Jorma Parviainen.
– Se näyttää ihan loistavalta havainnekuvissa, iloitsee hankekehitysinsinööri Niko Parikka Helsingin seurakuntayhtymästä. Parikka kertoo, että tekniset ratkaisut on pyritty tekemään niin että katos voisi olla käytössä mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. On kuitenkin mahdollista että se joudutaan kesäteattereiden tapaan purkamaan talveksi.
Katoksen on suunnitellut arkkitehti Roy Mänttäri. Hankkeen kustannuksiin on ensi vuoden talousarvioon varattu 300 000 euroa. Kirkkovaltuusto päättää budjetista joulukuussa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHeikka: Ajatushautomo apuun kirkon tulevaisuuden suunnitteluun
Seuraava artikkeliBjörn Vikström: Kristitty on osa yhteiskuntaa

Ei näytettäviä viestejä