Ulkomaanapu avustaa Tomas-hurrikaanin uhreja Haitissa

Kirkon Ulkomaanapu toimittaa perustarpeita sadalle tuhannelle Tomas-hurrikaanin tuhoista kärsivälle ihmiselle Haitissa.

Apu sisältää muun muassa vedenpuhdistustabletteja, saippuaa ja vesikanistereita sekä pressuja hätäsuojien rakentamista varten.

Parhaillaan riehuva trooppinen hirmumyrsky Tomas uhkaa puoltatoista miljoonaa ihmistä Haitissa. Tammikuisen maanjäristyksen jäljiltä 1,3 miljoonaa ihmistä asuu yhä tilapäisissä telttaleireissä.

Hurrikaanin arvioidaan aiheuttavan voimakkaita tulvia ja mutavyöryjä. Telttaleirit voivat kärsiä pahoja tuhoja tuulten yltyessä yli 40 metriin sekunnissa. Pelkona on myös, että rankkasateet ja tulvat nopeuttavat jo aiemmin puhjenneen koleraepidemian leviämistä.

– Kun lyhyen ajan sisällä jo kolmas katastrofi koettelee Haitia, ovat varsinkin maanjäristyksessä traumatisoituneet lapset erittäin vaikeassa asemassa. Haitilaiset ovat kokeneet kovia, ja ajatus vähäisen suojan ja omaisuuden menettämisestä huolestuttaa ihmisiä, Kirkon Ulkomaanavun Haitin maaedustaja David Korpela toteaa.

Ulkomaanapu on kohdistanut avustus- ja jälleenrakennustyönsä viime tammikuisessa maanjäristyksessä pahimpia tuhoja kärsineille Gressierin, Léogânen, Grand-Goâven, Petit-Goâven ja Jacmelin alueille Port-au-Princen länsipuolelle.

Haitin hirmumyrskyn uhreja voi tukea lahjoittamalla Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, keräystili Nordea 157230-500504, viitenumero 9742.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEnnakkoääniä voi myöhästyä Itellan lakon laajetessa
Seuraava artikkeliHiihtoekumeniaa Pyhät Polut -vaelluksilla

Ei näytettäviä viestejä