Jasmin Mäntylä: Kirkossa voi vaikuttaa osallistumalla, ei eroamalla

Seurakuntavaaleissa ehdolla oleva Jasmin Mäntylä (Kok.) on huolestunut kirkosta eroamisista. Muun muassa mallina ja juontajana julkisuuteen noussut Mäntylä odottaisi tilanteessa suurempaa joustavuutta sekä kirkolta että siitä eroavilta ihmisiltä.

– Kirkon näkemykset eivät varmaan ole tulleet ihmisille yllätyksenä. Taustalla on buumi, on lähdetty virran mukana. Kirkko on hyvä asia ihmisen elämässä. Yhden tai kahdenkaan asian takia ei kannattaisi kääntää sille selkäänsä vaan pitäisi pyrkiä vaikuttamaan asioihin.

Mäntylä kertoo kokeneensa kirkon aina itselleen läheiseksi. Hänellä ei ole herätyskristillistä taustaa, mutta uskonnollinen tapakulttuuri iltarukouksineen on peritty jo äidinmaidossa.

– Se on aina ollut siellä pohjalla ja mukana. Itse en ole edes osannut ajatella, että en kuuluisi kirkkoon, hän sanoo.

Mäntylän poliittinen ura urkeni vuoden 2008 kunnallisvaaleissa, jolloin hän päätyi Kokoomuksen listoilta Oulun kaupunginvaltuuston varajäseneksi. Kokoomuksen jäsenyys on peräisin vuodelta 2000. Puolueen arvot hän kertoo sisäistäneensä jo nuorempana.

– Olen ollut erittäin kokoomuslainen jo siitä asti kun täytin 18 vuotta ja sitä ennenkin. Koti, uskonto ja isänmaa ovat lähellä sydäntäni. Kaikki ovat sellaisia asioita, joiden puolesta taistellaan.

Kirkossa ajankohtaiseen parisuhdekeskusteluun Mäntylällä on selkeä kanta. Samaa sukupuolta olevat parit tulee siunata kirkollisesti. Mikään kiire hänellä ei kuitenkaan ole.

– Ymmärrän että tämä vie aikaa. Ei voida vaatia, että kirkon pitää heti muuttaa suhtautumisensa. On hyvä, että asiasta puhutaan. Tähän pitää vaikuttaa osallistumalla, ei eroamalla.

Jasmin Mäntylä pyrkii Oulun Karjasillan seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja Oulun seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Seurakuntavaaleissa on Mäntylän ohella ehdolla myös lukuisia muita julkkisehdokkaita. Ehdolle ovat tahoillaan asettuneet muun muassa Peter Fryckman, Anna Perho ja Kenneth Liukkonen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEnnakkoäänestyksessä tehtaillaan ennätyksiä
Seuraava artikkeliEnnakkoääniä voi myöhästyä Itellan lakon laajetessa

Ei näytettäviä viestejä