HS: Virkkunen ei esitä etiikkaa oppiaineeksi

Tämän päivän Helsingin Sanomien mukaan opetusministeri Henna Virkkunen ei aio esittää etiikkaa uudeksi oppiaineeksi peruskouluun ehdotuksen saaman vastustuksen vuoksi.

Valtioneuvosto tekee asiassa linjauksia keskiviikkoisessa iltakoulussaan.

Virkkunen kannattaa kuitenkin sitä, että eri uskontokuntiin kuuluville ja kuulumattomille olisi yhteistä opetusta esimerkiksi maailmanuskonnoissa.

– Se voitaisiin järjestää opetussuunnitelma-asiana yläluokille, Virkkunen lausuu Helsingin Sanomille.

Virkkunen ei aio esittää hallitukselle myöskään työryhmän ehdotusta, joka nostaisi pienryhmäuskontojen vähimmäisryhmäkoon kymmenestä oppilaasta kolmeen.

Uskontokunista on esitetty voimakasta kritiikkiä kaavailtuja uskonnon opetuksen muutoksia kohtaan.

Uskontojen edustajat luovuttavat ministeri Henna Virkkuselle adressit ja vetoomukset peruskoulun nykyisen uskonnonopetuksen säilyttämisen puolesta keskiviikkona eduskunnassa. Vetoomuksessa ovat mukana luterilaiset, ortodoksit, katolilaiset ja helluntailaiset sekä juutalaiset ja muslimit. Adresseissa ja vetoomuksissa on yhteensä noin 25 000 nimeä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuntijakotyöryhmä on esittänyt muutoksia nykyiseen uskonnonopetukseen. Oman uskonnon opetus vähenisi peruskoulun aikana kolme vuosiviikkotuntia eli nykyisestä yhdestätoista vuosiviikkotunnista kahdeksaan vuosiviikkotuntiin. Tilalle työryhmä on esittänyt kahta vuosiviikkotuntia kaikille yhteistä etiikkaa. Yksi vuosiviikkotunti on 38 oppituntia.

Adressin luovuttajat painottavat, että etiikka erillisenä oppiaineena ei pedagogisesti palvele koulun kasvatustavoitteita, vaan se kaventaa oppilaiden omaan uskontoon ja katsomukseen perustuvaa opetusta. Kaikki uskontokunnat ja elämänkatsomustiedon edustajat ovat tyytyväisiä nykyiseen peruskoulun uskonnonopetuksen järjestelyyn.

Helsingin Sanomien uutisen verkkoversio

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAamulehti: Homoliitot jakavat kansan kahtia
Seuraava artikkeliKKO:n päätös syrjintätapauksessa ei tuo oleellista uutta

Ei näytettäviä viestejä