Oikeustaistelun voittanut pappi pitää päätöstä kirkon voittona

Korkeimpaan oikeuteen edenneen työsyrjintäjutun voittanut Hyvinkään seurakunnan pappi Petra Pohjanraito on oikeuden päätöksestä helpottunut.

– Mielestäni tämä on merkittävä päätös. Kyseessä on ennakkotapaus, joka antaa selvän viestin seurakunnille, että kaikkien täytyy kyetä yhteistyöhön. Päätös vahvistaa kirkon virallista linjaa, Pohjanraito sanoo.

Korkein oikeus määräsi perjantaina Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen pastorin sakkorangaistukseen Pohjanraitoon kohdistuvasta syrjinnästä. Pastori oli kieltäytynyt toimittamasta ehtoollista naisen kanssa.

Sitä millä tavoin tuomio vaikuttaa hänen toimintaansa jatkossa Hyvinkään seurakunnassa, Pohjanraito ei vielä osaa arvioida. Oikeus tuomitsi aiemmin saman tapauksen tiimoilta työsyrjinnästä myös hänen esimiehenään toimivan kirkkoherran.

– Vaikea sanoa jatkosta. Aion rohkeasti tehdä työtäni täällä ja vaikuttaa omalla vakaumuksellani. En halunnut luovuttaa vaan taistella rohkeasti loppuun saakka. Toivon, ettei tästä ole virkauralle haittaa tässä seurakunnassa, vastakkaisia näkemyksiäkin varmasti on.

Hän kertoo saaneensa tukea hiippakuntansa piispalta.

– Piispa Mikko Heikka soitti ja onnitteli aamulla. Hän sanoi rohkaisevasti, että iloitse ja kulje pää pystyssä. Se tuntui hyvältä, Pohjanraito sanoo.

Ks. myös KKO: Papille sakot syrjinnästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOinonen vaatii yhteisövero-osuuden nostoa
Seuraava artikkeliKKO: Papille sakot syrjinnästä

Ei näytettäviä viestejä