Kenttäpiispa: Neljän kuukauden varusmiespalvelu tuntuu lyhyeltä

Kenttäpiispa Hannu Niskanen ei usko, että varusmiespalvelun lyhentäminen ehdotettuun neljään kuukauteen vaikuttaisi kirkollisen henkilökunnan määriin tai puolustusvoimien kirkollisen työn painopisteisiin.

–  Oppitunteja jouduttaisiin ehkä vähentämään, mutta perusasiat hoidettaisiin. Muutoksia on aina ollut ja niihin on aina sopeuduttu. Esimerkiksi sotilasrippikoulun ehtii hyvin suorittamaan neljässä kuukaudessa.

Monet uskovat, että armeija kasvattaa pojista miehiä.  Kasvaako sotilaista miehiä neljässä kuukaudessa?

– Pitkäkään varusmiespalvelu ei välttämättä auta tekemään pojista miehiä. Se on sisällöstä eikä ajasta kiinni. Tavoitteena on olla kasvattamassa sotilaita, miehiä ja naisia, ottamaan vastuuta lähimmäisistä.

Neljän kuukauden palveluksen nosti viime viikolla keskusteluun puolustusvoimien tulevaisuutta arvioinut Risto Siilasmaan asevelvollisuustyöryhmä. Nykyisin armeijan harmaissa ollaan joko kuusi, yhdeksän tai kaksitoista kuukautta.

Puolustusvoimilla on kaikkiaan 29 päätoimista ja 15 osa-aikaista sotilaspappia. Lisäksi kaksi pappia toimii tällä kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä. Puolustusvoimien kirkollisen alan reservissä on 500 pappia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana puolustusvoimien henkilökunta on pienentynyt, mutta sotilaspappien määrä on kasvanut 10 prosentilla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHyvinkään vanha kirkko ei ehkä olekaan kirkko
Seuraava artikkeliPsalmeista uusi suomennos

Ei näytettäviä viestejä