RT: Puheet piispaboikotista onttoa julkisuuden kalastelua

Suomen ekumeenisen neuvoston hallitukseen kuuluva luterilainen Päivi Jussila pitää piispojen boikotoinnista syntynyttä kohua myrskynä vesilasissa. Rauhan Tervehdyksen haastatteleman Jussilan mukaan boikotti ei pilaisi kirkkojen suhteita, koska ekumeniassa ei hänen mukaansa ole vuosikymmeniin tapahtunut muutenkaan todellista edistystä.

Oululaisessa Tuiran seurakunnassa pastorina työskentelevä Jussila tuomitsee piispojen homokannoista ponnistaneet boikottipuheet ontoiksi ja lapsellisiksi. Luterilainen kirkko ei Jussilan mukaan tarvitse pieniä kirkkokuntia, jotka pääsevät esille mediassa luterilaisen kirkon siivellä.

– Voi kysyä mikä vastahangan motiivi on. Suomen luterilainen kirkko kun pitää esillä kristinuskoa kaikkien kristittyjen puolesta, Jussila sanoo Rauhan Tervehdykselle.

Jussilan mukaan ekumenia polkee paikallaan ja sen piirissä vallitsee puhumattomuuden kulttuuri. Mielipiteet ovat hyvinkin erilaisia, mutta niitä ei uskalleta sanoa ääneen. Hän kuuluttaakin ekumeniaan rehellistä keskustelua.

Kristittyjen välinen yhteys on yhä ekumenian virallinen tavoite, mutta Jussilan mukaan siihen uskovat vain harvat.

– Uskon, että monen piispankin mielestä kirkkokuntien välinen rauhallinen rinnakkaiselo olisi jo ihan hyvä asia, Jussila sanoo.

Oulun piispa Samuel Salmi ei pidä boikottia realistisena ajatuksena.

– Eihän ketään voi pakottaa olemaan kenenkään seurassa. Suomi on tässä suhteessa vapaa yhteiskunta. Yksittäiset boikotit tulevat ja menevät, mutta kirkon rakenteet kestävät, Salmi sanoo Rauhan Tervehdyksessä.

Ajatus siitä, ettei käytettäisi viiden luterilaisen piispan hengellisiä palveluja, on saanut tukea Kansanlähetyksestä, Vapaakirkosta ja Helluntaikirkosta.

Rauhan Tervehdys

Lue myös: Nummela: ”Olen seurannut keskustelua surullisena”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPostia pappi Jaakobille USA:han teattereihin
Seuraava artikkeliMiikka Ruokanen: Kirkko mätänee sisältä päin

Ei näytettäviä viestejä