TeKi ehdottaa palkankorotuksista luopumista

(Päivitetty) Teologit ja Kirkkomuusikot TeKi ry ehdottaa muille kirkollisille ammattijärjestöille lähettämässään kirjeessä, että ne luopuisivat seuraavissa sopimusneuvotteluissa palkankorotuksista. Sen sijaan TeKi haluaisi neuvotteluissa keskityttävän työelämän laadullisiin kysymyksiin.

TeKi ehdottaa luopumista kaikista palkankorotuksista seuraavalla neuvottelukierroksella. Ehdotustaan TeKi perustelee sillä, että ”taloudellisen hyvinvoinnin asettaminen kaiken muun edelle ja luonnonvarojen kestämätön hyväksikäyttö on ristiriidassa paitsi uskontojen yhteisen eetoksen, erityisesti kristillisen maailmankuvan kanssa”.

TeKin mielestä kirkko voi olla näyttämässä esimerkkiä muulle yhteiskunnalle työelämän laadullisten kysymysten nostamisesta ohitse rahan.

– Erittäin kaunis ajatus, että voisi luopua, ja nimenomaan kestävän kehityksen vuoksi. Hyviä tavoitteita. Mutta minä en olisi valmis tässä tilanteessa sulkemaan pois mitään keinoja parantaa jäsenten ja heidän palvelusuhteensa etuja. Se että palkkausjärjestelmäuudistus on vielä kesken, tekee jo yksinomaan mahdottomaksi luopua palkankorotuksista, Akavan kirkolliset ammattiliitot AKI ry:n ja Kanttori-urkuriliiton puheenjohtaja Mikael Helenelund kommentoi TeKi:n ehdotusta.

TeKi ry:ssä on toista sataa jäsentä. Se on yksi Kirkon alojen ammattijärjestö SVTL:n jäsenjärjestöistä. SVTL:n hallitus käsittelee TeKi:n ehdotusta lokakuussa.

TeKi:n puheenjohtaja on Antti Kylliäinen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSärkiniemi: Kristityillä ja muslimeilla eri Jumala
Seuraava artikkeli”Levyttäminen oli Jaskan idea”

Ei näytettäviä viestejä