Ajanlaskumme on vuosia pielessä – syynä munkin huono matematiikkapää


paavi_benedictusXVI205:n mukaan käytössä oleva ajanlaskumme ja kristillinen kalenterimme on useita vuosia harhateilla erään munkin puutteellisten matematiikantaitojen takia, Huffington Post kertoo.

Uudessa kirjassaan, Jeesus-trilogian päättävässä teoksessa paavi kirjoittaa, että 500-luvulla elänyt munkki Dionysius Exiguus erehtyi ja että Jeesus olisikin todellisuudessa syntynyt useita vuosia aikaisemmin kuin on tähän saakka uskottu.

Dionysius Exiguusta pidetään kristillisen ajanlaskun käyttöönoton puuhamiehenä. Hän laski, että Jeesus oli syntynyt vuonna 754 Rooman perustamisesta, aikana, jolloin Herodes oli jo kuollut, mutta ilmeisesti erehtyi arvioissaan.

– Jeesuksen syntymäpäivä oli useita vuosia aiemmin, paavi kirjoittaa.

The Daily Mailin artikkelin mukaan paavi on tuoreessa kirjassaan (Jesus of Nazareth: The Infancy Narratives) jopa kyseenalaistanut aasin olemassaolon Kristuksen syntymän näyttämöllä.

– Evankeliumeissa ei mainita eläimiä, paavi sanoo.

Huolimatta siitä tiedosta, että eläimet loistavat evankeliumiteksteissä poissaolollaan, seimiasetelmat tuskin muuttuvat – ne eivät luovu härästään tai aasistaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTurkulainen: YT-Suomessa ihmisten tulevaisuudenusko äärioikeiston varassa?
Seuraava artikkeliRuotsiin uusi arkkipiispa heinäkuussa 2014

Ei näytettäviä viestejä