Ei lasten leikkiä -näyttely Helsingissä

Ei_lastenleikkiEi lasten leikkiä -näyttely kertoo lasten yrityksistä säilyttää lapsuutensa ja nuoruutensa holokaustin keskellä.

Noin puolitoista miljoonaa lasta sai surmansa holokaustissa. Vainoista hengissä selvinneitä arvioidaan olleen vain tuhansia. Jad Vashem-keskuksen kokoama näyttely on kertomus eloonjäämisestä ja lasten kamppailusta pitää kiinni elämästä.

Holokaustin merkitystä ja antisemitismiä käsitellään myös Juutalaisvainot ja niiden yleismaailmalliset opetukset -seminaarissa lauantaina 10.11. Helsingin Agricolan kirkon kryptassa. Alustusten aiheina ovat holokaustiin johtanut kehitys Euroopassa sekä sen vaikutukset Suomessa ja Euroopassa. Alustuksissa käsitellään myös Pohjoismaissa esiintyvää antisemitismiä sekä Israelin nykytilannetta. Päivän aikana kuullaan holokaustista selvinneiden Nena Kafkan ja Lilly Millnerin kokemuksia. Seminaarin alustajina ovat tohtori Susanna Kokkonen, tohtori Manfred Gerstenfeld, FM Daniel Weintraub sekä lähetystösihteeri Yuval Donio-Gideon.

Ei lasten leikkiä -näyttelyyn voi tutustua Helsingissä Café Jugendin aukioloaikoina marraskuun loppuun saakka.

Vuonna 2006 perustettu Jad Vashemin keskus toimii monissa maissa, useiden kirkkokuntien ja kristillisten järjestöjen parissa, sillanrakentajana kristittyjen ja juutalaisten välillä. Tavoitteena on muun muassa kamppailla antisemitismiä vastaan. Jad Vashemissa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Lisäksi keskus vie kiertäviä näyttelyitä eri puolille maailmaa lisätäkseen tietoutta holokaustista.

(Näyttelyssä esillä oleva kuva on Jad Vashemin arkistosta, kolmivuotias Chayle Ziegelman Lodzin getossa vuonna 1941.)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKuntavaalien äänestysprosentti laski
Seuraava artikkeliKirkko käy nuorten syrjäytymistä vastaan

Ei näytettäviä viestejä