Yli 0,5% amerikkalaisäideistä kertoo tulleensa neitsyenä raskaaksi

Raamatussa kuvattu Marian neitseellinen sikiäminen ei ole uniikkikokemus mikäli on uskominen amerikkalaisnaisten kertomuksia omasta raskaaksi tulemisestaan. Noin 0,5% eli joka 200 yhdysvaltalaissynnyttäjä kertoo, että he eivät ole harrastaneet seksiä ennen lapsen saamista.

Tiedot paljastuvat lääkärien ammattijulkaisu
British Medical Journalin
tekemästä laajasta haastattelututkimuksesta amerikkalaisäitien yleistä terveyttä koskien. Neitseellisen sikiämisen kokeneet äidit ovat tyypillisesti nuoria synnyttäjiä, joiden keski-ikä on alle 20 vuotta. Joka kolmas heistä on antanut niin kutsutun siveyslupauksen, jossa he yleensä uskonnollisista syistä sitoutuvat pidättäytymään esiaviollisesta seksistä.

Tutkimuksessa haastateltiin myös äitien vanhempia. Useampi kuin joka neljäs neitsytsynnyttäjien vanhemmista ei ollut pystynyt tarjoamaan lapselleen asianmukaista tietoa ihmisen biologiasta, seksuaalisuudesta ja raskaaksi tulemisesta. Oman raskautensa luonnollisena kokeneiden vanhemmista sama puute koski vain yhtä kahdestakymmenestä.

Lääketiede ei tunne tapauksia, joissa ihmisalkio olisi kehittynyt omaksi yksilökseen saamatta alkuaan munasolun ja siittiön kohtaamisesta. Neitsytäideistä kirjoitti ensimmäisenä Suomessa
Iltalehti
.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKansanedustaja huolissaan saattohoidon tilasta
Seuraava artikkeliEn etsi valtaa loistoa ja Last Christmas soivat eniten

Ei näytettäviä viestejä