Miten vapaa-ajattelijat reagoivat Niinistön Jumalan siunaukseen?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivottaa uudenvuodenpuheensa lopuksi Jumalan siunausta. Vapaa-ajattelijoiden pääsihteeri Esa Ylikoski kertoo Kotimaa24:lle, millaisia ajatuksia tämä herättää vapaa-ajattelijoissa.

– Jotkut tasavallan presidentit eivät ole toivottaneet Jumalan siunausta ja jotkut toiset ovat. Toivotus korostaa sitä, että Suomessa on uskonnonvapaus ja omaa uskoaan saa toki tuoda esiin, ei siinä mitään. Kyllä tiedän, että joitakin uskonnottomia se harmittaa. On keskustelupalstoille tullut joitakin vapaa-ajattelijoiden viestejäkin, että pitäisikö siihen jollain tavalla reagoida. Herättää jonkun verran närää monissa meistä, mutta suhtautuminen on yksilöllistä.

Suomessa on uskontokuntiin kuulumattomia yli miljoonia, vapaa-ajattelijoita parisentuhatta.

Ylikoski odottaa, että tasavallan presidentti huomioisi jossakin yhteydessä myös Suomen uskonnottomat – niin kuin Barack Obama teki astuessaan ensimmäiselle kaudelleen USA:n presidentiksi.

– Koen, että uskonnottomuutta ei julkisen vallan toimesta tunnusteta. Vähemmistöuskontojakin noteerataan.

Ylikoski toteaa, että Niinistöllä on uskonnonvapauden pohjalta täysi oikeus toivottaa Jumalan siunausta.

– Voi ajatella niinkin, että toivotus on oman uskon pohjalta kaikille tasapuolisesti, mutta kaikki eivät vaan arvosta sitä samalla tavalla, jos ei itse usko Jumalaan.

Lue myös: Analyysi: Presidentistä on tullut kansakunnan viisas

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkosta eronneita yli 50 000
Seuraava artikkeliRaportti: YK liian kristillinen

Ei näytettäviä viestejä