Brittikristityt eivät närkästy Jeesus-vitseistä

Kyselytutkimuksen mukaan valtaosa brittikristityistä ei pahoita mieltään Jeesus-vitseistä, vaikka ne olisi jopa tarkoitettu loukkaaviksi.

Kuusi kymmenestä vastaajasta oli sitä mieltä, että Jumalan ivaaminen ja pilkkaaminen eivät välttämättä loukkaa kristittyjä. Samaan aikaan kolme neljäsosaa uskovista (believers) myöntää, että sananvapautta ei pitäisi rajoittaa, vaikka se aiheuttaisikin pahennusta syvän uskonnollisen vakaumuksen omaavissa henkilöissä. Tutkimuksesta kertoi Telegraph verkkouutisessaan.

Havainto syntyi, kun tutkittiin yli 2000 hartaan kristityn asenteita, profeetta Muhammedille pilkkaavan elokuvan synnyttäneen kansainvälisen kohun vanavedessä.

Kysely on Christian Research – nimisen tutkimusryhmän ensimmäinen kirkonpenkkiä kuluttavien mielipiteitä arvioiva tutkimus, johon tuhannet kirkossa kävijät osallistuvat verkossa.

Kyselyyn osallistuneista ylivoimainen enemmistö ilmaisi myötätuntonsa islam-elokuvan loukkaamia muslimeja kohtaan. Yhtäläinen joukko vastaajia oli vahvasti sitä mieltä, että ilmaisun vapauden rajoittaminen on viimeinen keino.

Yli 84 prosenttia vastaajista sanoi puolustavansa muidenkin kuin oman uskontonsa seuraajia uskonnonvastaisia näkemyksiä vastaan.

Mielipiteet jakautuivat, kun tiedusteltiin, pitäisikö jumalanpilkkalait ottaa takaisin käyttöön. Suurin ryhmä kuitenkin vastusti ajatusta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirjanpitorikoksesta tuomitulle papille ei lisäseuraamuksia
Seuraava artikkeliMonikasvoinen kirkko? – Katso miltä näyttää Kir Looks

Ei näytettäviä viestejä