Taimi-ryhmä tukee vankien lapsia

Suomessa on arviolta 10 000 lasta, joiden vanhempi on vankeudessa, kertoo erityisnuorisotyönohjaaja Tiina Kinnunen Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönkeskus Snellusta. Isän tai äidin vankeus voi herättää lapsessa muun muassa surua, syyllisyyttä ja häpeää.

Snellun ja Kriminaalihuollon tukisäätiön järjestämä Taimi-ryhmä auttaa näitä lapsia tarinoiden, kädentaitojen ja toiminnallisten menetelmien avulla. Ryhmän on tarkoitus kokoontua Helsingin Kalliossa sijaitsevissa Snellun tiloissa 1., 15. ja 16. helmikuuta.

– Näitä ryhmiä on järjestetty jo muutaman vuoden ajan. Lapsia osallistui jossain vaiheessa tosi paljon, mutta nyt on taas hiljaisempi vaihe. Ryhmä voi tällä kertaa kaatua tulijoiden puutteeseen, Kinnunen kertoo.

Hänen mukaansa vangin lasta autettaessa on tärkeintä, että lapsi saa olla oma itsensä.

– Ei tarvitse valehdella siitä, missä isä tai äiti on. Se on tärkeintä, koska vankeuteen kohdistuu paljon ennakkoluuloja ja mielikuvia. Tärkeää on myös tavata lapsia, joilla on samanlainen tilanne.

Jos ryhmä tällä kertaa jää pitämättä, Taimi-ryhmän toiminnan on silti tarkoitus jatkua. Vastaavia ryhmiä on järjestetty Helsingin lisäksi Tampereella.

Ryhmistä saa lisätietoa täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKotimaa: Joka kymmenes ortodoksi venäjänkielinen
Seuraava artikkeliUskon akatemia keskittyy seksiin

Ei näytettäviä viestejä