Uskon akatemia keskittyy seksiin

Tampereen seurakunnat järjestää Tampereen seudun työväenopiston kanssa Uskon akatemian, jossa aiheena on seksuaalisuus.

– Hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Sellaista se on suomalaisten seksielämä jos on uskominen viimeaikaisiin tutkimustuloksiin. Ei tee mieli, ei ehdi, ei jaksa eikä ainakaan sen oman puolison kanssa. Seksuaalista hyvinvointia vähentävät ennen kaikkea kiire ja stressi. Edisoniakin on kuulemma syyttäminen, sanoo Tampereen seurakuntien perheneuvoja Päivi Stelin-Valkama, joka luennoi seksuaalisuudesta Tampereen seurakuntien Uskon akatemian luentosarjassa.

– Keinovalo mahdollistaa työn ja kiireen 24/7. Jos meillä ei olisi käytössämme sähköä, mitä mahtaisimme tehdä hämärinä keskitalven iltoina? Ehkä mahdollisuus ja velvollisuus tehdä töitä yömyöhään ja muidenkin ajanviettotapojen tauoton, runsas tarjonta köyhdyttää seksielämää.

Stelin-Valkaman mielestä suomalaisten seksuaalista hyvinvointia kuitenkin lisää se, että kynnys puhua seksistä on madaltunut ja seksuaalisiin ongelmiin osataan hakea apua.  Seksistä ja siihen liittyvistä asioista on helppo löytää tietoa myös netin ja muun median kautta. Toisaalta, siinä on myös riskinsä.

– Omaa seksielämää saatetaan verrata epätodellisiin ihanteisiin, koska netistä löytyvän informaatiotulvan luotettavuutta ei ole helppoa arvioida.

Stelin-Valkama kehottaa suomalaisia tutkimaan omia asenteitaan.

– Onko seksi niin vähäpätöinen osa elämäämme, että siitä voidaan tinkiä muka tärkeämpien asioiden vuoksi? Miten voisimme raivata tilaa mieleemme ja kalenteriimme, jotta läheisyys ja seksuaalisuus pääsisivät kukoistamaan?       

Päivi Stelin-Valkama luennoi aiheesta monimuotoinen seksuaalisuus Uskon Akatemian -luentosarjassa.

Luentosarjan avaa 28.1. rovasti Liisa Tuovinen, joka puhuu kirkon ja seksuaalisuuden suhteesta. Seksiä vai intiimiyttä, kysyy pari- ja seksuaaliterapeutti, perheneuvontatyön johtaja Heikki Syrjämäki toisella luentokerralla 11.2. Kolmannella luennolla 4.3. kuullaan lääketieteen lisensiaatti gynekologi Maija Kajanin puheenvuoro seksuaalisuuden erilaisista maailmoista. Perheneuvoja, psykoterapeutti Päivi Stelin-Valkama avaa seksuaalisuuden monimuotoisuutta 18.3. ja luentosarjan päättää kulttuuri- ja ihmisoikeustoimittaja Maila-Katriina Tuomisen luento alastomat, kuolleet ja elävät.

Luennot pidetään tiistaisin kello 18.30-20 Pääkirjasto Metson Pietilä-salissa.  Luentosarjan järjestää Tampereen seurakunnat yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.  Luennoille on vapaa pääsy.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTaimi-ryhmä tukee vankien lapsia
Seuraava artikkeliJunkkaalasta päätoimittaja

Ei näytettäviä viestejä