Iso Numero -lehti myös Tampereelle

Isonrotre

Lehteä voi ostaa jaettavaksi kuka tahansa vähävarainen, joka kaipaa lisätuloja, kertoo Tampereen seurakuntien johtava diakoni Marko Ajanki.

– Iso Numero -lehti antaa esimerkiksi asunnottomille mahdollisuuden tienata rahaa kerjäämisen sijaan. Lehteä saa myytäväksi kerrallaan enintään 20 kappaletta ja viikossa 50 kappaletta. Määrät on laskettu niin, etteivät saadut tulot vaikuta esimerkiksi toimeentulotukeen.

Lehteä aletaan jakaa syyskuussa. Viralliset lehdenmyyjät tunnistaa keltaisesta myyjätunnuksesta, johon on merkitty myyjän numero.

Yksi tulevista lehdenjakajista on Mustan Lampaan asiakas Tapio Männistö (kuvassa). Männistölle lehti tuo toivottavasti tarvittavia lisätuloja muuten niukkaan talouteen.

– Enhän minä nyt mikään ammattimyyjä ole, mutta lähden yrittämään jos vaikka osaisinkin. Sittenhän sen näkee, kuinka käy, Männistö pohtii.

Lehden sisältö on saatu vapaaehtoistyönä Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsenlehdiltä sekä vapaaehtoistyötä tekeviltä freelance-toimittajilta, – kuvaajilta ja -kuvittajilta. Lehti rahoitetaan ilmoitusmyynnillä ja apurahoilla.

Lehteä on myynnissä niin kauan kuin sitä riittää. Painos on 12 000 kappaletta. Lehden kolmas painos ilmestyy joulukuussa.

Ison Numeron jakelupaikka oli aiemmin vain Helsinki. Nyt mukaan ovat tulossa Tampereen lisäksi ainakin Vantaa ja Rauma.

(Kuva: Hannu Jukola)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSeurakuntien yhteisövero-osuuteen esitetään jatkossakin korotusta
Seuraava artikkeliViranomaisten hyvä yhteistyö saattaisi estää perhesurmia

Ei näytettäviä viestejä