”Papeilla vastuu edustaa enkelimäistä puhtautta”

seppl_serafim205Serafim (alunperin Veli-Petri)  Seppälä vihittiin papiksi keskiviikkona 15.8. Helsingissä. Hän on ollut tuottelias kirjailija ja hänen teoksensa Vapaus valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi 2007. Niin ikään Seppälä on toiminut Itä-Suomen yliopistossa systemaattisen teologian professorina.

Seppälä vihittiin papiksi Helsingin ortodoksisen seurakunnan 185-vuotisjuhlallisuuksiin liittyvässä Uspenskin katedraalin praasniekassa Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian kuolonuneen nukkumisen (Uspenien) juhlapäivänä. Vihkimisen toimitti Helsingin metropoliitta Ambrosius.

Puheessaan Seppälä totesi muun muassa seuraavaa:

”Papillinen palvelus ei ole aseman saavuttamista, ei etenemistä tai ylenemistä uralla, vaan ainutlaatuinen pyhä tehtävä, joka palvelee meidän kaikkien yhteistä ylentymistämme ja ojentumistamme taivaallisen Kristus-elämän puoleen. Ja idän kirkossa tämä tapahtuu todella taivaallisella tavalla, enkeleihin mukautuen.”

”Papit eivät tietenkään ole enkeleitä, ja tämän päivän jälkeen vielä vähemmän. Mutta papeilla on utooppinen vastuu – edustaa enkelimäistä puhtautta maan päällä. Siksi ajatus pappeudesta on arveluttava! Se herättää pelkoa ja sitä on syytä punnita tarkkaan.”

Lue Serafim Seppälän koko puhe

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Piispan käytös oli poikkeavaa”
Seuraava artikkeliVale-Wejryd paljastui tiedottajaksi

Ei näytettäviä viestejä