Tiina palasi huumehelvetistä normaaliin elämään

Tänään julkistetussa kirjassa Elämässä kiinni – Kun huumeeton arki voitti (Kirjapaja) Anita Korhonen kertoo tyttärensä paluusta normaaliin elämään 20 vuoden huumehelvetin jälkeen.

Syksyllä psykologian maisteriksi valmistunut Tiina Korhonen on ollut nyt noin kuusi vuotta irti huumekoukusta. Hän jatkaa opintojaan Lontoossa ja haluaa auttaa toisia huumeriippuvuuden tai muun vaikean trauman kokeneita.

Kirjassa Anita Korhonen käyttää kirjeitä, joita hän kirjoitti tyttärelleen Yhdysvaltain Arizonasta, jossa hän asuu puolisonsa, professori, ministeri Keijo Korhosen kanssa. Hän on aiemmin kirjoittanut kaksi kirjaa taistelustaan tyttärensä auttamiseksi.

– Nuorta huumeiden käyttäjää tai huumeista irrottautuvaa ei saa jättää yksin. Kun huumeita käyttänyt pyrkii takaisin arkeen, se tapahtuu pienin askelin, Anita Korhonen sanoo.

Huumekoukussa oleville nuorille Tiina Korhonen antaa neuvon: Älä ole hiljaa!

– Jos nuori ei voi puhua asiasta omille vanhemmilleen, kannattaa puhua vaikka kavereiden äideille tai koulukuraattorille.

Korhoset ovat sitä mieltä, että huumeiden vaaroja vähätellään Suomessa. Samaa painottaa julkistamistilaisuudessa mukana ollut professori Pekka Puska.

– Huumeet ovat valtava uhka kansanterveydelle. Huumeisiin täytyy ottaa yhteiskunnassa erittäin tiukka linja. Liberaali suhtautuminen kannabiksen käyttöön on vaarallista, Puska sanoi.

Lue lisää ensi viikon Kotimaa-lehdestä.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliPäättäjät jalkautuvat lipaskerääjiksi Oulussa
Seuraava artikkeliHaapajärven kirkkoherrasta pappisasessori

Ei näytettäviä viestejä