Vale-Wejryd paljastui tiedottajaksi

Twitter205Anders Wejrydinä esiintynyt henkilö on tullut julkisuuteen. Pilan taustalla on Helsingborgin seurakuntayhtymän tiedottaja Jacob Sunnliden, joka pyrki tempauksellaan luomaan keskustelua kirkosta sosiaalisessa mediassa.

Sunnliden kertoo Kyrkans Tidning -lehdelle kirjoittamassa tunnustuksessa, että Twitter sallii väärällä nimellä kirjoittamisen niin kauan kuin todelliseen ihmiseen sekoittamisen vaaraa ei ole. Sunnliden tekee selväksi, että hän kirjoitti alusta asti pilakirjoituksia. Esimerkiksi vale-Wejrydin Twitter-tilin esittelytekstissä luki: ”Ei-virallinen tili. Ei mitään tekemistä arkkipiispa Anders Werydin… wjry… wejery… kanssa.” Lisäksi Sunnliden kertoo, että halusi alusta alkaen myöhemmin luovuttaa käyttäjätunnuksen oikealle Anders Wejrydille.

Ruotsin kirkon tiedotuskeskus otti viime viikolla yhteyttä Twitterin ylläpitäjiin, jotka poistivat käyttäjätilin. Sunnliden kertoo saaneensa ennen tilin poistoa tiedotuskeskukselta vain yhden viestin, jonka mukaan tiedotuskeskus ”ryhtyy toimenpiteisiin”. Sunnlidenin tarkentaviin kysymyksiin ei tullut vastausta.

Sunnliden pitää tapahtumaa osoituksena Ruotsin kirkon keskushallinnon heikosta mediastrategiasta. Hänen kirkon keskushallinnon tulisi olla etunenässä sosiaalisen mediassa.

”Monet meistä työntekijöistä, luottamushenkilöistä ja jumalanpalveluskävijöistä käyttävät jo nyt sosiaalista mediaa. Ja teemme sen hyvin!” Sunnliden kirjoittaa.

Hän kertoo varanneensa myös muiden Ruotsin piispojen nimikkotilit ja tarjoavansa niiden salasanat nyt hiippakunnille. Vielä tempauksen jälkeenkin kymmenen Ruotsin 13 piispasta ei ollut varannut twitter-tiliä omalla nimellään, joten kuka tahansa olisi voinut ottaa ne omaan käyttöönsä. Twitteriä käytetään Ruotsissa ahkerasti.

Suomessa Kirkon tiedotuskeskus on ollut yhteydessä piispoihin Ruotsin tapahtumien johdosta.

Lue Jacob Sunnlidenin kirjoitus Kyrkans Tidningistä.

Lue myös: Tuntematon henkilö tviittasi Ruotsin arkkipiispan nimellä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Papeilla vastuu edustaa enkelimäistä puhtautta”
Seuraava artikkeli”Diak ollut omistajilleen lypsylehmä”

Ei näytettäviä viestejä