Kristillisdemokraatit vaativat sikiönsuojelua päihdehuoltolakiin

Kansanedustaja Leena Rauhalan (kd) lakialoitteessa vaaditaan sikiönsuojelua päihdehuoltolakiin. Aloitteen on allekirjoittanut koko kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä. Päihdeäitien pakkohoidon mahdollistavan lain valmistelusta luovuttiin viime syksynä.

Rauhalan aloitteessa todetaan, että päihdeäitien hoitoon pääsyssä on suuria alueellisia eroja, ja nostetaan esiin myös pakkohoidon mahdollisuus.

– Päihderiippuvuus on sairaus, joka helposti ohittaa ihmisen omatkin toiveet ja tahdon. Jokainen äiti, myös päihderiippuvainen, kuitenkin pohjimmiltaan haluaa lapsensa parasta. Tahdosta riippumaton hoito tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä harkitsemaan omaa vanhemmuuttaan, Rauhala sanoo tiedotteessa.

Pakkohoidon mahdollistavaa lakia valmisteltiin sosiaali- ja terveysministeriössä lähes kymmenen vuotta. Lakihanke raukesi, kun peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) kääntyi sitä vastaan.

Huovisen mielestä päihdeäitien pakkohoito ei ole ajankohtainen niin kauan kuin vapaaehtoinen hoito ei ole kaikkien tavoitettavissa.

Pakkohoidon valmistelu on kirjattu nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan.

Lue lisää

Päihdeäitien pakkohoito puhuttaa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArhinmäki myönsi rauhantyöhön valtionavustuksia
Seuraava artikkeliSateenkaarihartaus seurakunnan tiloissa peruttiin Rovaniemellä

Ei näytettäviä viestejä