Jyväskylän seurakunnassa miljoonasäästöt

Jyväskylän seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt suuresta säästöbudjetista, jonka avulla pyritään vähentämään henkilöstö- ja kiinteistökustannuksia. Vuoteen 2020 mennessä säästöjä pitäisi syntyä vuositasolla 1,24 miljoonaa euroa.

Seurakunta on vähentänyt viime vuosina jo parikymmentä työtekijää, ja tavoitteena on vähentää lähivuosina vielä kolmekymmentä työntekijää lisää. Vähennykset pyritään tekemään luonnollisen poistuman kautta ilman irtisanomisia tai lomautuksia. Jäljelle jäävän henkilökunnan koulutuksesta säästetään. Lisäksi seurakunnassa pyritään lisäämään vapaaehtoistyön määrää sekä yhteistyötä alueseurakuntien välillä. Tällä hetkellä Jyväskylän seurakunta työllistää päätoimisesti noin 300 henkilöä.

Lisäksi vuokrattuja toimitiloja vähennetään ja kiinteistöjen ja hautausmaiden ylläpitokustannuksia pyritään karsimaan.

Tulopuolella puukaupoista saatuja voittoja ja sijoitustuottoja pyritään kasvattaman.

Jyväskylän seurakunnan käyttötalous on ollut viime vuosina alijäämäinen. Tilannetta on pahentanut jäsenmäärän supistuminen sekä iäkkäiden kiinteistöjen vaatimat korjaukset ja sisäilmaongelmat.

Alkuperäinen säästötavoite oli kaksi miljoonaa euroa vuosittain. Työ uusien säästökohteiden ja tulonlisäysten etsimiseksi jatkuu.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAmbrosius: Eurooppa ei ole kriisissä
Seuraava artikkeliUimonen Arhinmäestä: Kantaa vastuunsa lievänä maineenmenetyksenä

Ei näytettäviä viestejä