Uimonen Arhinmäestä: Kantaa vastuunsa lievänä maineenmenetyksenä

Päivän poliittinen puheenaihe on kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas) humalainen käytös Sotshissa Leijonien pronssimitalijuhlissa. Ministeri on muun muassa myöntänyt sammuneensa pöytään.

– Ministerin asemassa olevalle henkilölle ei sovi sellainen käytös, että hän sammuu pöytään jossa hän on virallisena vieraana. Ei edes siinä tapauksessa, että asiayhteys, jossa tämä sammuminen tapahtui, on suomalaisten kannalta positiivinen. Siinä juhlittiin jääkiekon pronssimitaleita, jotka ovat hieno saavutus, asiaa kommentoi Kotimaa24:lle pitkän linjan toimittaja, politiikan asiantuntija ja tietokirjailija Risto Uimonen.


Yle uutiset
kertoi eilen, että Arhinmäki oli juhlinut ”huolella” pitkää ja tunteikasta iltaa maajoukkueen tukipilareiden Teemu Selänteen ja Kimmo Timosen kanssa.

– Joo, joo, Arhinmäki puolestaan vastasi
Ilta-Sanomien
kysymykseen pöytään nukahtamisesta.

– Se riittää minun mielestä, kun ministeri on itse tunnustanut, että siinä kävi niin kuin kävi eli hän ei ole sitä pyrkinyt salailemaan. Hän kantaa vastuuta tapahtumisesta tällaisena lievänä maineenmenetyksenä, Risto Uimonen kommentoi sitä, miten Arhinmäki on hoitanut tapahtunutta.

– Sosiaalisessa mediassa tapahtunut paheksunta on hyvä osoitus siitä, miten suomalaiset suhtautuvat valtioneuvoston jäsenten töppäyksiin, Uimonen sanoo.

Tänään Sotshista saapunut Arhinmäki kiiruhti lentokentältä puhelinkokoukseen pääministeri Jyrki Kataisen (kok) kanssa.

Pitäisikö Arhinmäen vielä pyytää anteeksi, Risto Uimonen?

– Anteeksipyyntö ei ainakaan pahenna tilannetta.


Iltalehden
tuoreiden tietojen mukaan Arhinmäki on pahoitellut ja
MTV:n
mukaan pyytänyt anteeksi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJyväskylän seurakunnassa miljoonasäästöt
Seuraava artikkeliOrtodoksi.net: Kiovan opposition joukot suojelevat luostarialuetta

Ei näytettäviä viestejä