Kirkko soikoon -festivaali ylittää rajoja

Kirkko soikoon -festivaalin konsertit soivat 19. kerran Helsingin kirkoissa maaliskuun 21. päivästä lähtien. Teemalla Rajanylityksiä soiva festivaali nostaa esiin muun muassa ruotsalaista musiikkia ja uutta suomalaista kirkkomusiikkia. Ohjelmistoon mahtuvat niin lastenkonsertti kuin kamariooppera ja Bachin musiikista koostuva kahvikonserttikin.

Avajaisviikonloppuna kantaesitetään Paavalinkirkossa säveltäjä Kari Tikan uusi kamariooppera Judit yhdessä Tikan toisen kirkko-oopperan Tuuli puhaltaa kanssa. Juditin teksti perustuu Vanhan testamentin apogryfikirjojen kertomukseen. Tuuli puhaltaa teoksen pohjana ovat Raamatun Laulujen laulun tekstit.

Sunnuntaina 23. maaliskuuta tuntia ennen konserttia on mahdollisuus kuulla lisää apogryfikirjoista ja Laulujen laulusta, kun Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissinen sekä Raamatun alkukielten emeritaprofessori Raija Sollamo keskustelevat aiheesta.

Festivaalin päävieraaksi on kutsuttu yksi pohjoismaiden tunnetuimmista kuoroista Eric Ericsons Kammarkör. Kuoro esiintyy Helsingissä sekä omassa konsertissaan että päätöskonsertissa Carl Philipp Emanuel Bachin
Matteus-passiossa yhdessä Helsingin barokkiorkesterin kanssa.

Luvassa on myös kaksi kantaesitystä sisältävä konsertti, joka on monipuolinen kooste Helsingin Mikaelinkirkon kanttorin Osmo Honkasen viime vuosien kirkkomusiikin sävellystuotannosta.

Festivaali muuttuu tämän vuoden jälkeen biennaaliksi, joten 20:ttä Kirkko soikoon -juhlavuotta vietetään vuonna 2016. Kirkko soikoon 2014 -festivaalin konserteissa voi käydä 30. maaliskuuta asti.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEspooseen uusia rovasteja
Seuraava artikkeliVesi viiniksi – teknologiainnovaatio!

Ei näytettäviä viestejä