Jerusalem oksensi Lähetysseuran TV7:n ohjelmassa

TV7-kanavan Israeliin ja lopunaikoihin keskittynyt ohjelma Kuningaskunnan tuuli käsitteli viime torstaina kovasanaisesti Suomen Lähetysseuran toimintaa Israelissa. Kotimaa24 kysyi TV7:n toimitusjohtajalta Matti Ojarekselta onko ohjelma kanavan linjan mukainen.

Onko ohjelman otsikko Jerusalem oksensi ulos Suomen Lähetysseuran mielestäsi kanavan näkökulmasta korrektia kielenkäyttöä?

– Luulen, että siinä on viitattu Raamatun kohtaan, jossa puhutaan haaleista seurakunnista. Siinä yhteydessä käytetään tällaista ilmaisua. Raamattu on välillä hyvin voimakasta kieltä. Kyse on siitä, halutaanko tähän peilautua. En lähde muuten ottamaan kantaa ohjelman yksityiskohtiin tai toimittajien sananvalintoihin, Ojares sanoo.

Ohjelmassa tuotiin esiin Lähetysseuran päättynyt yhteistyö Israelin messiaanisten juutalaisten kanssa. Yhteistyön katkeamisen syyksi kerrottiin Lähetysseuran päätös lähettää samaa sukupuolta oleva pari Kambodzaan. Seisotko ohjelman takana?

– Totta kai, olen tämän ohjelman tarpeellisuuden takana, ja olen samaa mieltä tosiasioista, ne ovat olemassa. Eihän se ole hyvä asia, että tällainen pitkäaikainen, erittäin hyvä yhteys mikä Lähetysseuralla on ollut, on katkennut.

Allekirjoitatko ohjelman väitteen, joiden mukaan Lähetysseuran päätös on merkki lopunajoista?

– Sanotaan näin, että jos Raamatun valossa katsotaan mitä Suomessa on parhaillaan tapahtumassa, nämä lausunnot, mitä kirkon toimesta on sanottu, ovat joka tapauksessa Raamatun vastaisia. On huolestuttava piirre, että demokratia ja tasa-arvo ohjaavat Sanan sijasta. Tämä on suuri periaatteellinen kysymys. Lähetysseuran päätös on seuraus luopumisesta, se ei ole pää vaan enemmänkin häntä. Jos asiaa katsotaan Jumalan sanan valossa, luopuminen enteilee lopun aikoja.

Haaleista seurakunnista puhutaan Ilmestyskirjassa (Ilm. 3:14-19), kun käsitellään Laodikean seurakuntaa: ”Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma! Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani.”

Katso Kuningaskunnan tuuli -ohjelman nettisivut.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTemppeliherrat haluaa eroon kirkonkirouksesta
Seuraava artikkeliKD:n poliittinen sihteeri arvostelee Askolaa

Ei näytettäviä viestejä