Keski-Afrikan tasavallan kristittyjä ja muslimeja edustavat uskonnolliset johtajat tuomitsivat maan väkivaltaisuudet ja ihmisoikeusloukkaukset Kirkon Ulkomaanavun ja Yhdysvaltain hallinnon järjestämässä yhteisessä kokouksessa.
Uskonnolliset johtajat irtisanoutuivat kaikesta väkivallasta, joka kohdistuu etnisiin ja uskonnollisiin ryhmiin tai niiden johtajiin. He tuomitsevat erityisesti laajalle levinneen väkivallan kierteen, joka uhkaa tuhota muslimien ja kristittyjen yhteisöt eri puolilla maata. Kukaan ei voi laillisesti käyttää uskontoa väkivallan oikeutuksena, osapuolet painottivat.
Keski-Afrikan tasavallan pitkittynyt konflikti on vaatinut tuhansia uhreja. Vähintään 625 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Maan 4,6 miljoonasta asukkaasta 2,5 miljoonaa tarvitsee humanitaarista apua.
Keski-Afrikan tasavallan konflikti on monissa yhteyksissä ymmärretty väärin uskontojen väliseksi. On tärkeää, että uskonnolliset johtajat irtisanoutuvat väkivallasta selkeästi ja asettuvat rohkeasti konfliktista kärsivien siviilien suojaksi, totesi Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön johtaja Aaro Rytkönen.
Rytkösen mukaan väkivallan pysäyttämiselle on kiire, koska yhä useampi ääriliike etsii konfliktin repimästä maasta tilaa toiminnalleen. Uskonnollisten ryhmien yhteistyö on elintärkeää myös siinä vaiheessa, kun Keski-Afrikan tasavalta vähitellen aloittaa ponnistelut väliaikaishallinnon päättämiseksi ja toimivien hallintorakenteiden luomiseksi
Ilmoita asiavirheestä