Ruotsin puolella Ylitorniolla paloi Hietaniemen vanha puukirkko tiistaiaamuna

Hietaniemen vanha puukirkko Ruotsin puolella Ylitorniolla on palanut tänään aamulla kokonaan.

SVT:n tietojen mukaan palo syttyi yöllä ja hälytys palosta tuli tiistaiaamuna pian kello 4 jälkeen Suomen aikaa. Palo oli alkanut kellotapulista.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle kirkon katto oli jo tulessa. SVT:n mukaan paikalle saapui 12 pelastuslaitoksen yksikköä, joista kaksi tuli Suomen puolelta.

Kello 7.30 mennessä pelastustehtävä päätettiin ja siirryttiin jälkisammutus- ja vartiontitehtäviin. SVT:n saamien tietojen mukaan rakennuksesta saatiin pelastettua osa kirkon arvoesineistä.

Poliisi ei SVT:n mukaan epäile tulipaloon liittyvän rikosta.

Hietaniemen kirkko kuului Övertorneån seurakunnalle. Paikalle rakennettiin ensimmäinen kirkko vuonna 1617 ja sen ränsistyttyä nyt palanut hirsikirkko vuonna 1746. Kirkot palvelivat ylitorniolaisia molemmin puolen Torniojokea vuoteen 1809 saakka.

Korjattu paikkakunnan nimen taivutusmuoto 27.9.2023 klo 16.32, ei Ylitorniossa vaan Ylitorniolla.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLuonto puhuu: Liian tuttavalliset lokit saattavat olla todellinen riesa, mutta ne voivat myös muistuttaa perisynnistä
Seuraava artikkeliSata ensimmäistä saa ämpärin – Oulun Karjasillassa tavoitellaan kaikkien aikojen äänestystulosta kirkkoherranvaalissa

Ei näytettäviä viestejä