Helsingin katolinen hiippakunta sai vihdoin uuden piispan – tehtävään nimitettiin isä Raimo Goyarrola

Helsingin katolisen hiippakunnan uusi piispa on isä Raimo Goyarrola. Pohjoismaiden apostolinen nuntius eli Pyhän istuimen suurlähettiläs, arkkipiispa Julio Murat ilmoitti asiasta messun päätteeksi tänään perjantaina 29.9. Helsingin Pyhän Henrikin katedraalissa. Tieto tuli seurakunnalle yllätyksenä, kertoo viestintäjohtaja Marko Tervaportti.

Espanjan Baskimaalta kotoisin oleva isä Goyarrola on toiminut Helsingin katolisen hiippakunnan yleisvikaarina sekä edeltäjänsä piispa Teemu Sipon sijaisena tämän sairausloman aikana. Suomessa hän on toiminut vuodesta 2006 alkaen. Fideksen esittelyn mukaan isä Goyarrola kuuluu Opus Dein prelatuurin papistoon ja on väitellyt dogmatiikan tohtoriksi Rooman paavillisesta Pyhän Ristin yliopistosta.

Helsingin hiippakunnan piispanistuin oli täyttämättä toukokuusta 2019 lähtien, joten uutta piispaa odotettiin yli neljä vuotta.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNukkekodin kulissit kaatuvat – porvarisperheen sisällä tikittää aikapommi
Seuraava artikkeliEvankeliumi: Opettajan seurassa metsässä muistaa senkin, että nöyrtyminen on suuruutta

Ei näytettäviä viestejä