Saaren Orpokotijuhlilla ei mitään uutta

Parikanniemisäätiö

Esimerkiksi ruotsinkielinen luterilainen lähetysjärjestö SLEF juhlii Keniaan suunnatun lähetystyön 50-vuotisjuhlaa. Teerijärvellä järjestettävän lähetysjuhlan teemana on Kristuksen rakkaus.

Kotimaa-lehden toimitukseen saapui myös humoristina ja sanataiturina tunnetun Teuvo V. Riikosen tiedote Saaren Orpokotijuhlista otsikolla SAAREN ORPOKOTIJUHLILLA EI MITÄÄN UUTTA TEEMALLA ”KATSO LAUPEUTESI SILMIN”.

Saaren kirkolla Parikkalassa järjestetään 16. – 18. elokuuta 2013 jo 69. kerran peräkkäin Orpokotijuhlat, jotka ovat saaneet alkunsa sata vuotta sitten Karjalan profeetaksi kutsutun Helena Konttisen toiminnan kautta syntyneestä hengellisestä liikehdinnästä.

Kesälomaansa viettävä Riikonen viitannee tiedotteellaan siihen, että kesäjuhlilla tärkeät on myös pitää tutuista, turvallisista ja hyviksi vuosien varrella havaituista asioista kiinni. ”Saaren kirkon Orpokotijuhlat ovat säilyttäneet koruttoman, pelkistetyn ja vaatimattoman luonteensa. Juhlien keskeinen sisältö on Jumalan sanan julistus eri tilaisuuksissa”, tiedote kertoo- Tämän vuoden Orpokotijuhlat sisältävät raamattuopetusta, seuroja, jumalanpalveluksia ja lähetystilaisuuden.

Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja Riikonen kirjoittaa myös, että ”juhlien erikoisuus on poikkeuksellisen voimakas virrenveisuu.”

Orpokotijuhlat järjestää Parikkalan seurakunta ja Parikanniemisäätiö. Säätiön taustalla on kannatusyhdistys, jonka nimi on Parikanniemen Ystävät ry.

Elokuun kirkolliset kesäjuhlat (tiedot KT/K24)

Hengen uudistuksen kesäjuhla
Tapahtuman aika ja paikka: 2.–4.8.2013 LohjaJärjestäjät: Hengen uudistus kirkossamme ry ja Lohjan seurakuntaJuhlaohjelma täällä

SLEF:n järjestämä Missionsfest
Tapahtuman aika ja paikka: 9.–11.8.2013 Terjärv församlingJärjestäjä: Svenska Lutherska Evangeliföreningen i FinlandJuhlaohjelma täällä

Orpokotijuhlat
Tapahtuman aika ja paikka: 16.–18.8.2013 Parikkala, Saaren kirkkoJärjestäjät: Parikkalan seurakunta ja ParikanniemisäätiöJuhlaohjelma täällä

Hengelliset syventymispäivät
Tapahtuman aika ja paikka: 22.–25.8.2013 HelsinkiJärjestäjä: Suomen Raamattuopiston SäätiöJuhlaohjelma täällä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKls. julisti festarikisan – Voittaja pääsee esiintymislavalle
Seuraava artikkeliPaavalin kirje nousi verkkotunnuskiistan ytimeen

Ei näytettäviä viestejä