Ortodoksilapsen vanhempi haluaa oman uskonnon opettajaksi ortodoksin

Ortodoksioppilaiden vanhemmat haluavat säilyttää uskonnonopetuksen oman uskonnon opetuksena, selviää Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksikössä tehdystä pro gradu -tutkielmasta. Elisa Hyvärisen toteuttamaan kyselytutkimukseen osallistui 201 vanhempaa. Kysely toteutettiin viidellä paikkakunnalla.

Kyselyyn vastanneista vanhemmista 77 prosenttia oli täysin tai jossain määrin samaa mieltä siitä, että ortodoksisen uskonnon opetus on säilytettävä myös tulevaisuudessa oman uskonnon opetuksena. Vastaajista valtaosa katsoi, että ortodoksisen uskonnon opettajan tulee itse olla ortodoksi.

Kyselytutkimus toteutettiin Helsingissä, Tampereella, Joensuussa, Liperissä ja Ilomantsissa. Tutkimukseen osallistui sekä suomea äidinkielenään puhuvia että maahanmuuttajataustaisia vanhempia.

Kyselyyn vastanneet vanhemmat olivat yleisesti ottaen sitä mieltä, että nykyinen uskonnonopetus antaa kattavasti tietoa ja tukee olennaisella tavalla ortodoksilasten ja -nuorten identiteettiä. Parannusehdotuksiksi vanhemmat tarjosivat opetusmenetelmien sekä koulun ja kodin välisen yhteistyön kehittämistä.

Tutustu pro gradu -tutkielmaan täällä.

Kuva: Matti Karppinen

(Otsikkoa korjattu ja täysin tai jossain määrin samaa mieltä olevien prosenttiosuutta tarkennettu 19.5. klo 14.25.)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKansanopistoja tukeva nettiadressi keräsi allekirjoitusten ryöpyn
Seuraava artikkeliLuterilainen kirkko pommi-iskun kohteena Tansaniassa

Ei näytettäviä viestejä