Virkakielityöryhmä kutsuu kansalaisia parantamaan virkakieltä

Virkauudistus

Ehdotukset voivat koskea kaikkea viranomaisen kielenkäyttöä: lakikieltä, viranomaisten kirjeitä, hakemuslomakkeita, virastojen tai niiden yksiköiden nimiä jne. Ne voivat myös koskea kirjoittamiseen ja viestintään liittyviä menettelytapoja.

Parannusehdotus voi olla vaikkapa olennaisten tietojen lisääminen kirjeeseen. Ehdottaa voi mitä tahansa, mikä auttaa ymmärtämään viranomaisen viestin ilman lisätietojen pyytämistä. Esimerkit hyvistä käytännöistä virkakieliryhmä taas voi tuoda muiden viranomaisten hyödynnettäviksi.

Parannusehdotusten ja hyvien esimerkkien keruulomake on Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) verkkosivuilla osoitteessa www.kotus.fi. Ehdotuksia voi tehdä elokuun 31. päivään asti.

Opetus- ja kulttuuriministeriön virkakielityöryhmä laatii toimintaohjelmaa lainsäädännön, viranomaisviestinnän ja asioinnin kielen kehittämiseksi. Toimintaohjelma sisältyy pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelmaan. Tammikuussa 2013 opetus- ja kulttuuriministeriö asetti ohjelmaa laatimaan työryhmän, jonka määräaika on 31.10.2013.

(Kuvassa tekstiä kirkkohallituksen asettaman työryhmän mietinnöstä Diakoninvirka)

Lisää tietoa virkakielityöryhmästä täältä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLähetysjohtaja: Kristuksesta kieltäytyminen merkitsisi hengellistä itsemurhaa
Seuraava artikkeliLuterilainen seminaari Yhdysvaltojen sisällissodan ratkaisupaikalla

Ei näytettäviä viestejä