Juntunen: Minua on yritetty mustamaalata

Rahankeräysrikoksesta syytetty ja tänään vapauttavan tuomion saanut saarnaaja Seppo Juntunen sanoo olevansa helpottunut ja iloinen.

Juntunen kertoo lukeneensa saamastaan syytteestä Iltalehdestä viime keväänä.

– Vasta myöhemmin sain viranomaisilta tiedon asiasta. Pakko myöntää, että kesä meni syytteeseen tutustuessa ja ihmetellessä. Ilman huippujuristia olisin ollut hukassa. Hän hahmotti nopeasti mistä kaikesta syytteessä on kyse.

Juntunen sanoo tulleensa julkisuudessa leimatuksi huijariksi ja rikolliseksi. Hänellä on vahva tunne siitä, että häntä on myös aktiivisesti yritetty mustamaalata.

Oikeusprosessin ajan Juntunen on ollut kovan paineen alla.

– Totta kai tällainen julkisuus vaikuttaa toimintaani ja kuulijoihini. Kesän aikana kuulijoita on tilaisuuksissani ollut selvästi vähemmän. Seurakunnat ovat kuitenkin olleet solidaarisia minua kohtaan ja pitäneet oviaan auki.

Juntusen mukaan seurakunnista on tullut viestiä, että odotetaan ensin oikeuden ratkaisua ennen kuin tehdään johtopäätöksiä.

– Minua on sanottu ihmeparantajaksi. En ole sellainen. Nyt minua sanottiin huijarisaarnaajaksi. En ole sellainenkaan.

Juntunen sanoo myös ihmetelleensä, ettei prosessin aikana kukaan ole ollut kiinnostunut hänen palkastaan. Se on vuosikausia ollut samansuuruinen kuin luterilaisen kirkon kappalaisilla keskimäärin.

Rukouspalvelu ry:llä ja Seppo Juntusella on vireillä uusi keräyslupa.

Kuva: Matti Karppinen

Lue Seppo Juntuselle käräjäoikeudessa vapauttava päätös

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliSeppo Juntuselle käräjäoikeudessa vapauttava päätös
Seuraava artikkeliKansallismuseoon suuri uskontonäyttely

Ei näytettäviä viestejä