Piispa Bylund: On seksuaalista väkivaltaa pakottaa synnyttämään

Ruotsalaisen Härnösandin piispa Tuulikki Koivunen Bylund on ottanut kantaa lestadiolaisnaisten synnytyspaineisiin. Hänen mielestään kirkko menee vaaralliselle tielle, jos sillä on näkemyksiä perhesuunnittelusta. Aiheesta kertoo Ruotsin televisio.

Koivunen Bylundin mukaan hengellinen yhteisö ei voi päättää esimerkiksi siitä, miten monta lasta nainen synnyttää.

– Tässähän on kysymys sekä seksuaalisesta väkivallasta että Raamatun fundamentalistisesta tulkinnasta. Perhesuunnittelu on käsitykseni mukaan jokaisen perheen oma ja sisäinen asia. Kirkko menee aika vaaralliselle tielle, jos se alkaa lukea lakia, että näin pitää tehdä tai näin ei saa tehdä, hän toteaa.

Ruotsin lestadiolaisliike on huomattavasti pienempi kuin Suomessa ja se on jo pitkään ottanut etäisyyttä kirkkoon muun muassa naispappeuden takia.

– Mielestäni fundamentalismi on hyvin vaarallista, olipa se sitten kristillisessä kirkossa tai joissakin muissa uskonnoissa. Sitä pitäisi monin tavoin vastustaa ja valistaa kansaa siitä, miten Raamattu on syntynyt. Raamatun sanaahan pitää tulkita eikä vain lukea. Sitä on tulkittava joka ajalle uudestaan, piispa sanoo.

Koivunen Bylund on jäämässä eläkkeelle. Hänen seuraajakseen valittu Eva Nordung Byström vihitään virkaansa 14. joulukuuta.

Lue koko uutinen täältä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSopuvaalit herättivät kysymyksiä
Seuraava artikkeliSeurakunnat jättivät tietoja tallentamatta – nuorten äänestysprosentti saattaa nousta

Ei näytettäviä viestejä