Kotimaa: Lakialoite kunnioittaa avioliittoa

Kotimaan pääkirjoituksessa muistutetaan kuuntelemisen ja toisen kunnioittamisen tarpeesta puhuttaessa lakialoitteesta tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Päätoimittaja Mari Teinilä kirjoittaa (27.11.): ”Kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen avioliitto ei uhkaa perinteistä avioliittoa. Paljon suurempi uhka avioliitolle on se, että yhä harvempi aikuinen ihminen tahtoo sitoutua loppuelämäkseen toiseen ihmiseen. Lakialoitteen voi tulkita merkitsevän kunnioitusta avioliittoa kohtaan.”

Teinilä myös muistuttaa, että ensimmäisessä vaiheessa lakialoitteen mahdollinen läpimeno ei kosketa kirkkoa, vaikka johtaakin myöhemmin keskusteluun kirkon avioliittokäsityksestä laajemmin.

”Käsitys ihmisen seksuaalisuudesta ja siihen liittyvästä tasa-arvosta on muuttunut huimasti viime vuosikymmenien aikana. Tässä muutoksessa kaikkien ei ole helppoa pysyä mukana. Kuuntelua tarvitaan puolin ja toisin.”

Teinilä kirjoittaa vielä, että päälle puhumisen sijaan muutosta tahtovalla pitäisi olla viisautta kuunnella sitä, jonka on ollut vaikeaa sopeutua nopeisiin muutoksiin.

Eduskunta äänestää lakialoitteesta perjantaina 28.11.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTampereen hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliKysely: Usko ei ole tärkeä arvo suomalaisille

Ei näytettäviä viestejä