Teologiselle tutkimushankkeelle miljoonatuki – aiheena myötätunto

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessin johtama tutkimushanke on saanut 21. marraskuuta noin 1,1 miljoonan euron rahoituspäätöksen Tekesiltä. Myötätunnon mullistava voima eli CoPassion -hanketta rahoittaa lisäksi kymmenen eri yritystä yhteensä 165 000 eurolla.

Hankkeessa tutkitaan, miten myötätuntoisella työkulttuurilla saavutetaan sekä enemmän tulosta että hyvinvointia.

Teologisen tiedekunnan dekaani, professori Ismo Dunderberg pitää rahoituspäätöstä erittäin merkittävänä:

− Tekes-rahoitus on tässä mittakaavassa harvinaista humanistis-yhteiskunnallisella tutkimusalalla, ja teologiseen tiedekuntaan Tekes-rahoitusta myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa, Dunderberg toteaa.

Pessin mukaan tutkimuksellisesti käynnistetty työ on Suomessa aivan uutta ja kansainvälisestikin nousevaa. Suunnitelmissa on muun muassa kehittää uudenlaisia tulevaisuuden työn, työn tekemisen ja johtamisen malleja sekä toimintatapoja.

− Tarkasteltavina kysymyksinämme muun muassa on, mitä myötätunto merkitsee organisaatioiden arjessa ja vuorovaikutuksessa eri kumppanuuksissa. Lisäksi selvitämme, miten myötätunto syntyy, pysyy yllä ja vahvistuu sekä parantaa tuottavuutta, Pessi kertoo.

Myötätunnon mullistava voima -hanke käynnistyy vuoden 2015 alusta ja se kestää kesäkuun loppuun 2017.

Lue lisää täältä

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliKysely: Usko ei ole tärkeä arvo suomalaisille
Seuraava artikkeliAikomus lopettaa Valkilan työsuhde synnytti kohun Uskontojen uhreissa

Ei näytettäviä viestejä