Ulkomaanavulta 100 000 euroa taifuunin avustustyöhön

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 100 000 euroa Filippiineille taifuuni Hagupitin avustustyöhön. Jopa 1,2 miljoonaa ihmistä on evakuoitu taifuunia turvaan. Heitä on paennut myrskyn tieltä yli 1 500 evakuointikeskukseen eri puolilla Filippiinejä. Viranomaiset pelkäävät nyt täyteen ahdettujen keskusten mahdollisia terveysriskejä.

Ulkomaanavun varoilla hankitaan alkuvaiheessa ruokaa, suojia ja hygieniatarvikkeita taifuunialueen perheille yhteistyössä kirkollisten avustusjärjestöjen verkoston ACT-allianssin kanssa. ACT-järjestöt ovat myös osallistuneet ihmisten evakuointiin suojaan taifuunilta.

Tacloban, joka tuhoutui maan tasalle runsas vuosi sitten riehuneessa Haiyan-taifuunissa, säästyi nyt pahimmalta myrskyltä. Kirkon Ulkomaanavun Manilassa olevan tiedottajan Ulla Kärjen mukaan Haiyanista on opittu.

– Taclobaniin ei tullut tulva-aaltoa, mistä ihmiset ovat helpottuneita, mutta kaupungissa tuulee, sataa ja tulvii edelleen. Tähän mennessä on jo selvää, että kautta linjan, niin paikalliset ihmiset, järjestöt kuin paikallis- ja valtionhallintokin ovat osanneet ennakoida ja toimia nopeammin kuin viime vuonna, Ulla Kärki toteaa.

Kolmosluokan taifuuni Hagupit iski Filippiineille lauantai-iltana paikallista aikaa. Taifuuni toi mukanaan rankkasateita ja 4-5 metriä korkeita aaltoja. Toistaiseksi neljän ihmisen on kerrottu menehtyneen, mutta viranomaiset eivät ole pystyneet varmistamaan tietoa.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliDiakiin uuden lain mukainen hallitus
Seuraava artikkeli”Olet kapteeni, jollaista kirkkolaivan peräsimessä tarvitaan”

Ei näytettäviä viestejä