Teologiset opintopäivät purkavat Raamatun ”moderneja myyttejä”

Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä käsitellään Raamattua ja perinteistä kristinuskoa vastaan suunnattuja hyökkäyksiä.

– Ei ole kauan siitä, kun Raamattuja etsittiin Neuvostoliiton tullissa kuin huumeita. Tästä on minullakin vielä omakohtaisia muistoja. Vielä nytkin Raamattu on kielletty kirja monissa maissa. Meillä Raamattua uhkaavat toisenlaiset tullimiehet ja rajavartijat, sanoo Raamattuopiston tuleva toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Hänen mukaansa Raamattua vastaan hyökätään nykyään rajummin kuin koskaan. Raamattua vastaan sotivat modernit myytit, liberaali raamatuntutkimus ja yleinen uskonnonvastaisuus.

Teologisten opintopäivien pääpuhuja on kanadalainen eksegetiikan professori Craig Evans. Hän sanoo purkavansa luennoissaan raamatuntutkimuksen moderneja myyttejä, jotka muun muassa kyseenalaistavat Uuden testamentin luotettavuutta.

– Evans on yksi maailman johtavista eksegeeteistä ja Jeesus-tutkijoista. Hän tuntee hyvin myös varhaisen kristillisyyden ja osaa avata sitä uudella ja yllättävällä tavalla. Odotan hänen luentojaan innolla, Lauri Vartiainen toteaa.

Teologisilla opintopäivillä kuullaan myös varatuomari Jyrki Anttisen esitys aiheesta ”Joutuvatko perinteisesti uskovat kristityt lainsuojattomiksi kirkossa”.

Teologiset opintopäivät järjestää teologinen aikakausjulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa. Tapahtuma pidetään Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa 2.–4.1.2015.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkoherraraati listaa vuoden kirkolliset uutiset
Seuraava artikkeliHS: Muslimien avioliittosivu toiminnassa viikon, jo kaksi paria

Ei näytettäviä viestejä