Arkkipiispa Kari Mäkinen täyttää 60 vuotta

Arkkipiispa Kari Mäkinen täyttää 60 vuotta huomenna 5.1.2015. Syntyjään porilainen arkkipiispa sai pappisvihkimyksen vuonna 1979 ja on toiminut seurakuntapappina Helsingissä, Länsi-Porin ja Ulvilan seurakunnissa.

Ulvilan seurakunnan kirkkoherrana Kari Mäkinen toimi vuosina 1994–2005. Vuonna 2006 hän aloitti Turun arkkihiippakunnan piispana. Arkkipiispaksi hänet valittiin vuonna 2010.

Kotimaan haastattelussa 27.11.2014 Kari Mäkinen pohdiskeli kirkon luomaa perusturvaa. Hän muistutti, että Suomessa elää ensimmäinen ikääntyvä sukupolvi, jolla ei ole omakohtaista kokemusta sodasta eikä nälästä.

– Sukupolveni on tottunut elämään turvallisessa maailmassa, mutta nyt siihen on tullut varjoja. Maailma ei olekaan ratkaisevasti toinen kuin aikaisempien sukupolvien aikana.

Turvattomuudessa on hänen mukaansa vaarana kääntyä sisäänpäin, mutta kirkon tehtävä on tässä tilanteessa pitää ovia auki. Kirkon tulee ottaa vakavasti ihmisten kokemukset elämän arvaamattomuudesta ja tuoda esille perusturvallisuutta, joka ei ole riippuvainen ympäristön nopeista muutoksista.

60-vuotispäivien kunniaksi julkaistaan juhlakirja ensi viikolla 7.1.2015. Juhlakirjasta voi lukea enemmän 8.1. ilmestyvästä Kotimaasta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMikä oli Raamatun suosituin jae vuonna 2014?
Seuraava artikkeliEbola rajoittaa kirkkojen toimintaa Sierra Leonessa

Ei näytettäviä viestejä