Jehovan todistajien opetusvideo pelottelee Nooan kohtalolla

Jos kokouksessa ei keskity, voi käydä niin kuin Nooalle ei käynyt, väittää Jehovan todistajien lapsille suunnattu opetusvideo.

Animaatiovideolla perhe osallistuu Jehovan todistajien kokoukseen, jossa keskustellaan ”hengellisestä ennallistuksesta”. Lapset eivät kuitenkaan jaksa keskittyä: tyttö on nukahtamaisillaan ja poika keskittyy leikkiin.

Kotona isä opettaa lapsille, miksi kokouksissa on tärkeää keskittyä: ”Mitä jos Nooa ei olisi kuunnellut, kun Jehova selitti, miten arkki piti rakentaa?”

Sitten animaatiossa näytetään, miten Nooa perheineen ja eläimet jäävät vedenpaisumuksen alle.

”Ei siinä niin käynyt, isä”, poika huomauttaa, johon isä vastaa: ”Ei niin. Nooa kuunteli ja se pelasti hänen henkensä. Kokouksissa kuunteleminen voi pelastaa teidätkin.”

Vuoden 2013 syksyllä kohua herätti Jehovan todistajien opetusvideo ”Tottele Jehovaa”. Siinä perheen poika on saanut kaveriltaan taistelijavelhon, mistä äiti ei pidä: ”Leevi, kumpi tykkää taikuudesta, Jehova vai Saatana?”, äiti kysyy. Lyhyen keskustelun jälkeen äiti ja poika heittävät lelun yhdessä roskikseen.

Video on edelleen nähtävillä Jehovan todistajien kotisivuilla osana vuonna 2012 alkanutta videosarjaa ”Voit olla Jehovan ystävä”.

Lue myös:

Jehovan todistajat puolustavat kasvatusmallejaan

Kuvakaappaus videolta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJeesuksen löytää parhaiten tien päältä – Katso tunnelmia Jumalanpalveluspäiviltä
Seuraava artikkeliNetanjahu kehottaa Euroopan juutalaisia muuttamaan Israeliin

Ei näytettäviä viestejä