Minkälainen olisi hiippakuntanne hallituspoliittinen ohjelma, piispa Teemu Sippo?

Katolinen piispa Teemu Sippo pohtii Kotimaa-lehden haastattelussa, minkälaisia asioita hän haluaisi kirjata hallituspoliittiseen ohjelmaan, jos Suomen katolinen hiippakunta laatisi sellaisen.

– Negatiivisen uskonnonvapauden sijaan tulee painottaa positiivista uskonnonvapautta. Ihanne ei ole se, ettei uskontoa ole. Valtion ei tule ajaa uskonnosta tyhjennettyä tilaa. Presidentti Sauli Niinistö toivotti uudenvuodenpuheensa lopuksi kansalle Jumalan siunausta. Tämä lämmitti sydäntä. Uskonto on myönteinen asia. Valtion tulisi suhtautua myönteisesti uskonnonopetukseen, uskon ilmauksiin ja uskonnollisiin symboleihin, Sippo sanoo.

– Kaipaisin myös lisää kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen tasa-arvoa. Saamme valtiolta jäsentä kohden paljon vähemmän kuin luterilainen ja ortodoksinen kirkko. Myös katoliselle kirkolle tulisi antaa verotusoikeus, onhan se Suomen ensimmäinen kirkko.

– On myös erikoista, että esimerkiksi juutalaisen tai katolilaisen yrittäjän on maksettava yhteisöveroa luterilaiselle kirkolle.

Luterilaiselta kirkolta Teemu Sippo toivoisi rohkeutta toimia suunnannäyttäjänä.

– Kirkon ei pidä pelätä. Jos pelkää, tekee aina vääriä ratkaisuja, hän sanoo.

Lue lisää Teemu Sipon ajatuksia torstaina 19. helmikuuta ilmestyneestä Kotimaasta.

Kuva: Matti Karppinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMikaelinseurakunta vie uusia jäseniä lätkämatsiin
Seuraava artikkeliPat Robertson: Ultraäänikuvia voidaan käyttää vauvojen kiroamiseen

Ei näytettäviä viestejä